Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται περήφανη για το…. Facebook

Υπερήφανη που ανακάλυψε το… Facebook αισθάνεται η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει και εντυπωσιασμένη επειδή θα δημιουργήσει… πόρταλ για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Μοριά.

Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου που έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρεται επί λέξει: «Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως η ολοκληρωμένη πλατφόρμα (Portal) για την υποστήριξη της τουριστικής και οικονομικής

ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Σε άλλο σημείο του δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής για τα κοινωνικά δίκτυα: «Ενώ μέσω των έργων που παρουσιάστηκαν ξεκίνησε και η παρουσία της Πελοποννήσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), ενώ περιλαμβάνονται ενέργειες ως προς την ανάλυση των αγορών στόχευσης και των ομάδων ενδιαφέροντος, τον εικαστικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη περιεχομένου για τα Social Media της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα για Facebook, Twitter, YouTube».

ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κατά την πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής οι αυτονόητες ενέργειες προβολής της Πελοποννήσου παρουσιάζονται από την περιφερειακή αρχή ως… πρωτοποριακές πρωτοβουλίες προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά που θα δαπανηθούν για το… Facebook.

Στο ρεπορτάζ της «Ε» για το θέμα αυτό που δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου αναφέρεται επί λέξει: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σπαταλά απίστευτα χρήματα στο… Ιντερνετ, μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, κατατμήσεων και αναθέσεων, χωρίς να προκηρύσσει τακτικό διαγωνισμό. Ετσι, δεν προσκαλούνται και δεν προσέρχονται εταιρείες που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χαμηλότερες προσφορές, ώστε να βγει ωφελημένο το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια θα διαθέσει καταρχάς το ποσό των 59.450 ευρώ για… δημιουργία σελίδων στο Facebook, στο Τwitter και στο Google+. Ενώ δηλαδή ακόμα και οι μαθητές του δημοτικού φτιάχνουν σελίδες στο Facebook, η Περιφέρεια διενήργησε… πρόχειρο διαγωνισμό, με προϋπολογισμό κοντά 60.000 ευρώ και με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εκπόνηση και Υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου για την Προβολή της Πελοποννήσου ως Τουριστικού Προορισμού στα Social Media!». Προσήλθαν λοιπόν 3 εταιρείες που πρόσφεραν αντίστοιχα 59.450 ευρώ, 89.500 ευρώ και 81.300 ευρώ… κι έτσι όλα είναι νόμιμα».

ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδιασμού προβολής της Πελοποννήσου, έγινε παρουσίαση τόσο του πόρταλ όσο και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Με το ίδιο βερμπαλιστικό και ταυτόχρονα ακαταλαβίστικο ύφος σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται: «Εγινε επίσης αναλυτική παρουσίαση των βασικών έργων μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την στρατηγική προβολής της.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου που έχει ήδη ολοκληρωθεί, κατατείνει στη χρήση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, για την προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει, προς όφελος του ενημερωμένου απαιτητικού επισκέπτη.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η Ανάπτυξη Συστήματος Ταυτότητας για τον προορισμό Πελοπόννησος, όπου με μεθοδολογική επιστημονική προσέγγιση σχεδιάστηκε το Destination Branding και η Ταυτότητα του Προορισμού, καθώς και η δημιουργία μοναδικών, διαφοροποιημένων «εμπειριών», συνδυασμών δηλαδή διάφορων τουριστικών πόρων (δραστηριότητες, θεάματα, αξιοθέατα κτλ.) σε μία ενιαία, βιωματική λογική, ώστε να επιτευχθεί η καθολική προσέγγιση και η ολοκληρωμένη διαχείριση του προορισμού.

Στόχος είναι οι εμπειρίες να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές για την τουριστική προσφορά της Πελοποννήσου. Οι εμπειρίες δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας υπάρχοντα αξιόλογα στοιχεία της τουριστικής προσφοράς της περιφέρειας όπως προορισμούς, αξιοθέατα, περιβάλλον, προϊόντα, δραστηριότητες, θεάματα, παραδόσεις, γιορτές, υποδομές και τρόπο ζωής.

Παρουσιάστηκε ακόμα η εφαρμογή του σχεδιασμού branding σε εργαλεία όπως:

• λογότυπο
• έντυπο προωθητικό υλικό,
• τουριστικό περίπτερο,
• καταχωρήσεις,
• portal,
• banner,
• newsletter,
• εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας,
• τουριστικά σποτ».

Πηγή eleftheriaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα