Κατηγορίες για φόνο της συντρόφου του απαγγέλθηκαν στον Πιστόριους

Κατηγορίες για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ στο σπίτι του τα ξημερώματα απαγγέλθηκαν στον Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης ήταν το μοναδικό άτομο μέσα στο σπίτι την ώρα του περιστατικού, υποστηρίζει η αστυνομία, που κάνει επίσης λόγο για έναν μάρτυρα (πιθανότατα διερχόμενο).

Ο Πιστόριους

θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος, καθώς δεν τέθηκε θέμα καταβολής εγγύησης.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι έχουν υπάρξει και κατά το παρελθόν «ενδο-οικογενειακά περιστατικά» στο σπίτι του Πιστόριους, ενώ οι αξιωματικοί από την αρχή είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον ισχύουν τα όσα δήλωσε ο αθλητής, δηλαδή ότι πυροβόλησε έναν διαρρήκτη.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ν.Αφρικής μεταδίδουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια για το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό χωρίς να επιβεβαιώνονται.

Σε ένα από αυτά, η άτυχη κοπέλα ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων.

Τα ξημερώματα, η αστυνομία της Πρετόρια έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο σπίτι του Πιστόριους.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν, βρήκαν το προσωπικό του ασθενοφόρου που είχε κληθεί να προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή μία 29χρονη που είχε πυροβοληθεί.

Η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπου και βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών. Είχε δεχθεί δύο πυροβολισμούς.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη Νότιο Αφρική, καθώς ο Πιστόριους θεωρείται ήρωας. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια που έχει κερδίσει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, όσο ο δικαστικός αγώνας που έδωσε επί χρόνια, ώστε να καταφέρει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Λονδίνου.
Στη χώρα έχουν αρχίσει ήδη να αποσύρονται τηλεοπτικά σποτ ή διαφημιστικές καταχωρήσεις με τον αθλητή.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα