Δωρεάν 1.388 ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες του Δήμου Πωγωνίου

Έναρξη προγράμματος ΕΣΠΑ

Με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», η Εθελοντική Ομάδα αποτελούμενη από 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προσέφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους κατοίκους, στις Δημοτικές Ενότητες ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ–ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ–ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ.

Προτεραιότητα όπως πάντα είχαν τα παιδιά, από βρέφη έως και παιδιά του Γυμνασίου. Εξετάστηκε το 90% του παιδικού πληθυσμού και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.388 Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες που

αφορούν Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ακτινολόγο, Οδοντίατρο, Παθολόγο, Γυναικολόγο, ενώ έγιναν αρκετοί εμβολιασμοί όπου κρίθηκε αναγκαίο. (Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα παιδιά της «Κιβωτού» της Πωγωνιανής).

Εκτός των ιατρικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα πρόληψης. Συνεδρίες έγιναν από ειδικούς (Ψυχολόγο και Παιδοψυχίατρο) σε παιδιά και ενήλικες για θέματα ψυχικής υγείας.

Η Εκστρατεία στην Ήπειρο εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Εκστρατειών Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που πλήττονται από τη φτώχεια /και τον κοινωνικό αποκλεισμό (ΕΣΠΑ).

The post Δωρεάν 1.388 ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες του Δήμου Πωγωνίου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα