Αρχισε η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Αρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το πρωί της Δευτέρας η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο πρώην υπουργός και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έφθασαν στο Εφετείο Αθηνών λίγο πριν από τις 09:00 με λεωφορείο της αστυνομίας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το λεωφορείο της αστυνομίας στάθμευσε έξω από το πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου, όπου υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ο

Ακης Τσοχατζόπουλος βγήκε από την πλαϊνή πόρτα του λεωφορείου και μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από το χώρο του πάρκινγκ, χωρίς να γίνει ευρύτερα αντιληπτός, καθώς τον κάλυπταν πολλοί αστυνομικοί.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ υπάρχουν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία -ελληνικά και ξένα- για να καλύψουν το γεγονός.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου γίνονται προσεκτικοί έλεγχοι σε όσους εισέρχονται σε αυτήν.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε περίπου στις 09:30 και θα διακοπεί για σήμερα στις 15:00.

Στο δικαστήριο, εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, προσήλθαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, εκτός της κόρης του, Αρετής, της πρώην συζύγου του Γκούντρουν, του επιχειρηματία Οράτιου Μελά, του Νίκου Γεωργουλάκη και του Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, που εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου.
Ως μάρτυρες υπεράσπισής του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος πρότεινε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρ. Κατσιάνης εκφώνησε τα ονόματα των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτη, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπαντωνίου, Θ. Πάγκαλου, Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Ρωμαίου, Αθ. Τζογάνη, Μαν. Παραγιουδάκη και Ν. Κρυονερίτη, ως προτεινόμενους μάρτυρες από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό. Όλοι οι μάρτυρες ήταν απόντες.

Μετά και την απόρριψη από τον Αρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο Ακης Τσοχατσόπουλος και άλλοι 18 κατηγορούμενοι βρίσκονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αμαρτωλές αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μαζί του επίσης δικάζονται οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα