Ζωντανή η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην παραφιλολογία και την πολεμική ρητορική γύρω από το ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζα για την Τουρκία, επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος υπενθύμισε τις σημερινές δηλώσεις Γιούνκερ από το Βερολίνο πως “η πρόταση της Κομισιόν βρίσκεται τώρα στα χέρια του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου” και πως η θεσμική υποχρέωση της Κομισιόν

είναι απλά η διευκόλυνση της απόφασης. Ο Μ.Σχοινάς τόνισε εμφατικά ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην “σπέκουλα σε σχέση με τις ημερομηνίες”.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας είναι “ζωντανή” .

Σήμερα εξάλλου συνέρχεται στις Βρυξέλλες, για δεύτερη φορά η επιτροπή συνεργασίας και καθοδήγησης (steering group) για την εφαρμογή της συμφωνίας και την πορεία των μεταναστευτικών ροών.

Αύριο ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βολκάν Μποζκίρ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ύπατη εκπρόσωπο Φεντερικα Μογκερίνι και τον επίτροπο για η διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα