Ζητούν παρέμβαση από την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ

Η Ομόνοια έλαβε πριν από λίγο την απάντηση από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοΐζίδου Νικολαΐδου για το αν η ΑΕΚ δικαιούται να εφαρμόσει το μέτρο ταυτοποίησης.

Δημητρίου: "Δεν ζούμε με τα αν, ούτε εθελοτυφλούμε"

Η απάντηση και τα όσα δήλωσε ο Αντρέας Δημητρίου στο Ράδιο Πρώτο:

"Για φιλάθλους που δεν γνωρίζουν, η ΑΕΚ αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο της ταυτοποίησης με υποχρεωτική προβολή των στοιχείων των φιλάθλων σε ηλεκτρονική

πλατφόρμα. Αυτά τα στοιχεία, ακολούθως θ' αναγράφονται στο εισιτήριο, και στην είσοδο -πέραν του εισιτηρίου τους- θα πρέπει να αναδείξουν και την πολιτική τους ταυτότητα. Στείλαμε επιστολή στην κ. Νικολαΐδου και της ζητήσαμε να τοποθετηθεί για το κατά πόσο η ΑΕΚ καλύπτεται στο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο και ότι όντως στα στοιχεία δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε η ΑΕΚ ούτε τρίτος.

Η επίτροπος μάς απάντησε και σημειώνει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο γύρω από την πλατφόρμα αυτή και, επιπλέον, τονίζει ότι η συλλογή δεδομένων των οπαδών ενδέχεται να παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου 138ι/2001. Μετά την επιστολή αυτή, αποστείλαμε επιστολή στην ΚΟΠ, με την οποία ζητούμε την παρέμβαση της εκτελεστικής επιτροπής στο θέμα εισιτηρίων, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Τους ζητάμε να παρέμβουν και να διασφαλίσουν ότι η διάθεση εισιτήριων θα γίνει χωρίς ταυτοποίηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα