Red Ribbon Project 2018 - ‘’Ναι μας αφορά’’

Πέραν των 1000 συνανθρώπων μας υποφέρουν με HIV στην Κύπρο, την ώρα που η ασθένεια δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ως χρόνια πάθηση, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό…

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV την 1η Δεκεμβρίου, το Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS (ΚΥΦΑ), διοργανώνει μια εντυπωσιακή γιορτή με 100 εθελοντές και 12 προσωπικότητες νέων ανθρώπων στην Κύπρο,

για να συμμετάσχουν στον σχηματισμό της κόκκινης κορδέλας (σήματος κατά των χρόνιων σοβαρών ασθενειών), στα γραφεία του ΚΥΦΑ στη Λεμεσό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το Ράδιο Πρώτο θα μεταδίδει ζωντανά τις μουσικές εκπομπές του με τους αγαπημένους παραγωγούς του Ραδιοφώνου.

Μιλώντας στο Sigmalive, η πρόεδρος του ΚΥΦΑ Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η εκδήλωση θα γίνει γύρω στις 2.30-5.30 το απόγευμα στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου και οι εθελοντές, μαζί με τους 12 πρεσβευτές κατά του HIV για το 2018 «Ναι σε αφορά», θα σχηματίσουν την κόκκινη κορδέλα, κρατώντας κόκκινες ομπρέλες. Την όμορφη εικόνα θα φωτογραφήσει το κέντρο από ψηλά με drone.

«Τα γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα, θα στείλουν ο κάθε ένας το δικό του μήνυμα κατά της νόσου. Θα αντιπροσωπεύουν, δηλαδή, ένα μήνα ο κάθε ένας τους», πρόσθεσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Τα μηνύματα θα δημοσιεύονται ολόχρονα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως υποστήριξε η κυρία Μιχαηλίδου, οι αριθμοί των ασθενών με HIV κυμαίνονται στα χίλια άτομα, ωστόσο αρκετοί ασθενείς δεν το γνωρίζουν και άλλες περιπτώσεις δεν είναι καταγεγραμμένοι στην Κύπρο επειδή παίρνουν φαρμακευτική αγωγή στο εξωτερικό.

Να θυμίσουμε πως από την 1η Απριλίου του 2017 λειτουργεί το πρώτο μόνιμο CHECKPOINT στην Κύπρο, όπου κάποιος, κλείνοντας ραντεβού στο 25-340305, μπορεί να εξεταστεί δωρεάν και ανώνυμα για το HIV και την ηπατίτιδα. Εντός 20 λεπτών θα έχει το αποτέλεσμα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη, πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής για το AIDS στην Κύπρο.

Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων κατά της νόσου, προγραμματίζεται για τις 12 Δεκεμβρίου φιλανθρωπική επίδειξη μόδας στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στη Λεμεσό, στις 6.30 το απόγευμα, με την σχεδιάστρια μόδας Μαριάννα Δαμιανού.

Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γρηγόριο κλινική την 1η Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα