Ζ.Αιμιλιανίδου: Μέγιστη προτεραιότητα η μείωση της ανεργίας

Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια, που έχει αρχίσει ν’ αποφέρει τα πρώτα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, αναφέρει σε μήνυμά της η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η ανεργία, σημειώνει, έχει μειωθεί από 15,9% το 2013, σε 12,9% το 2016.

Παράλληλα σημαντικός αριθμός πολιτών έχει επιστρέψει στην αγορά εργασίας, ενώ ο Μάρτιος του 2017 ήταν ο 35ος

συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο η ανεργία ήταν χαμηλότερη, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Δεν εφησυχάζουμε, τονίζει και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας και μείωσης της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, εφαρμόζονται, μόνο γι’ αυτή την περίοδο, πέραν των δέκα Σχεδίων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, περιλαμβανομένου του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για Πρόσληψη Ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων ηλικίας 25 μέχρι 29 ετών και του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Η κ. Αιμιλιανίδου εύχεται στους εργαζόμενους καλή Πρωτομαγιά και διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές για την ανόρθωση της οικονομίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Είμαι βέβαιη ότι, μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα