Συνελήφθη 44χρονος για την υπόθεση απαγωγής της Μαριέ Ελένης

Νέα στοιχείο στην υπόθεση της απαγωγή της τετράχρονης Μαριέ Ελένης. Η αστυνομία συνέλαβε 44χρονο για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, ένα πρόσωπο ηλικίας 44 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Θα οδηγηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Οι ώρες αγωνίας συνεχίζονται για τα συγγενικά πρόσωπα της τετράχρονης, καθώς

οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Σύμφωνα με πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο της τετράχρονης, η Μαριέ Ελένη είχε χθες, Κυριακή, τα γενέθλιά της, τα οποία πέρασε μακριά από τη μητέρα της.

Σήμερα, εξάλλου, λήγει το διάταγμα, που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για τριήμερη κράτηση των τεσσάρων υπόπτων, που συνελήφθησαν σε σχέση με την απαγωγή του τετράχρονου κοριτσιού, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θ’ αποφασίσουν κατά πόσον θα ζητήσουν ή όχι ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα τεκμήρια, που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία.

Οι τέσσερις αρνήθηκαν, από την πρώτη στιγμή, οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Εναντίον του πατέρα έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Φως στην εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο όχημα, που εντοπίστηκε στην οικία του Σύρου, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την εκτέλεση της απαγωγής.

Παράλληλα εξετάζεται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που φαίνεται να κατέγραψε το όχημα.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται και το μήνυμα, που απέστειλε ο Νορβηγός, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην πρώην σύζυγό του και μητέρα της τετράχρονης, την ημέρα της απαγωγής, με το οποίο την ενημέρωνε ότι η κόρη τους βρίσκεται μαζί του, σε περιοχή στην Κύπρο, την οποία δεν κατονόμαζε, είναι καλά στην υγεία της και ότι θα περάσει μια εβδομάδα μαζί της και μετά θα επικοινωνήσει με τους

δικηγόρους του, για να διευθετήσει την κηδεμονία του παιδιού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι από έλεγχο, που έγινε μέσω των οδοφραγμάτων, δεν φαίνεται ο πατέρας ή η ανήλικη να πέρασαν από τις ελεύθερες περιοχές προς τις κατεχόμενες ή να εξήλθαν της Δημοκρατίας, μέσω των νομίμων αερολιμένων ή λιμανιών.

Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με την Αστυνομία, σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους και το οποίο μπορεί να φέρει τις Αρχές ένα βήμα πιο κοντά στην τετράχρονη Μαρίε Ελένη.

Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να δίνεται στο τηλέφωνο 22802231 ή στο 1460. Τέλος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα