Υπόθεση ΣΠΕ Αγ.Φύλας: Διαχωρίζονται οι υποθέσεις

Παρά την αρχική πρόθεση της κατηγορούσας αρχής για κοινή εκδίκαση των τριών υποθέσεων της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, οι υποθέσεις φαίνεται πως οδηγούνται τελικά σε διαφορετικές δικαστικές διαδικασίες, με την τρίτη μάλιστα, να παραπέμπεται το πιθανότερο, στο επαρχιακό δικαστήριο.

Οι 13 κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου η υπεράσπιση απάντησε στη θέση της κατηγορούσας αρχής, ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις επιβάλλουν όπως συμπεριλαμβάνονται τα ουσιώδη αδικήματα με τα αδικήματα της συνωμοσίας, ενώ υποστήριξε πως η κατηγορούσα αρχή απέτυχε να δικαιολογήσει

τη θέση της.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ενδιάμεση απόφαση του, στο κατά πόσο δηλαδή θα πρέπει ή όχι να συμπεριλαμβάνονται τα ουσιώδη αδικήματα με αυτά της συνωμοσίας, στις 15 Σεπτεμβρίου, η ώρα 11:00.

Εν τω μεταξύ, η κατηγορούσα αρχή ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν πλέον σκέψεις για κοινή εκδίκαση των τριών υποθέσεων αλλά και για εκδίκαση της τρίτης υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο, αντί στο Κακουργιοδικείου.

Εν αναμονή της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας για την τρίτη υπόθεση και με δεδομένο ότι η υπεράσπιση ζήτησε λεπτομέρειες όσον αφορά τις κατηγορίες στη συγκεκριμένη υπόθεση, το δικαστήριο όρισε ξεχωριστή διαδικασία στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στις τρεις υποθέσεις είναι τρεις επιχειρηματίες, ένας διευθυντής εταιρείας, ο γραμματέας της πρώην ΣΠΕ, ο τμηματάρχης χορήγησης δανείων, μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ και εκτιμητές ακινήτων, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται και στις δυο ή και στις τρεις υποθέσεις.

Η πρώτη υπόθεση αφορά 9 δάνεια 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, η δεύτερη 11 δάνεια 11.961,000 ευρώ και η πιο πρόσφατη υπόθεση, 9 δάνεια 4.575,000 ευρώ, τα οποία με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασαν τα 8.854,000 ευρώ περίπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα