Η ατζέντα των G20 - Συνεδριάζουν στο Hangzhou

Η G20 θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της διεθνούς προσφυγικής κρίσης στο πλαίσιο μιας συνολικής παγκόσμιας στρατηγικής επιμερισμού της ευθύνης, προτρέποντας τους G20 να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις διεθνείς προσπάθειες και να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια, την επανεγκατάσταση, τη στήριξη των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους μέσω των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Αυτό είναι το κύριο μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην σύνοδο κορυφής της G20 στο

Hangzhou (4-5 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με την κοινή επιστολή των Προέδρων Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς τους ομόλογούς τους.

Παρομοίως η τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων θα πρέπει να παραμείνει στην κορυφή της ατζέντας των G20, όπου η ΕΕ θα καλέσει για την επιτάχυνση της υλοποίησης των στρατηγικών αυτών, έχοντας κατά νου τον στόχο της G20 από το Brisbane για παγκόσμια ανάπτυξη 2% το 2018, μέσω της συνεργασίας για την καινοτομία, τη νέα βιομηχανική επανάσταση, την ψηφιακή οικονομία και των επενδύσεων στις υποδομές.

Προς τούτο, η ΕΕ προτίθεται να ζητήσει την κινητοποίηση των 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, τουλάχιστον. σε πρόσθετες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία από τα μέσα του 2018.

Στην ίδια επιστολή Τουσκ - Γιούνκερ περιγράφονται οι υπόλοιπες προτεραιότητες σε σχέση με τη Διεθνή διαφάνεια στα φορολογικά και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με την ΕΕ να καλεί για μια Πολυμερή Σύμβαση περί αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής στον φορολογικό τομέα και την αντιμετώπιση της "Μετατόπισης Κερδών" (profit shifting - BEPS). Oι δύο Πρόεδροι τέλος, περιγράφουν τη θέση της ΕΕ σχετικά με την εποπτεία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ , το μέλλον του ΔΝΤ και του ΠΟΕ, καθώς και τους στόχους μείωσης αερίων θερμοκηπίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα