Χαραλαμπίδου: Ο κ. Ορφανίδης χρωστάει απαντήσεις

Ρεκόρ ερωτήσεων καταγράφηκε στην πολυαναμενόμενη παρουσία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Στη συνεδρία της επιτροπής, η οποία ξεκίνησε στις 09.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, καταγράφηκαν περί τις 200 ερωτήσεις προς τον κ. Ορφανίδη. Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, διήρκησαν περί τις 2 ώρες. Ο πρώην Διοικητής είχε στη διάθεσή του περίπου 30

λεπτά για να απαντήσει.

Χαραλαμπίδου: «Χρωστάει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Ορφανίδης»

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ήταν αυτή που ανάγκασε τον Αθανάσιο Ορφανίδη να τοποθετηθεί εκτός διαδικασίας, ενώ για 2 και πλέον ώρες είχε παραμείνει σιωπηλός.

Συγκεκριμένα, η κ.Χαραλαμπίδου, ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα γνώριζε από το 2011 για την αφερεγγυότητα της Λαϊκής Τράπεζας. Ενώ όπως σημείωσε, ο κ. Ορφανίδης το γνώριζε αυτό, εντούτοις επί θητείας του, είχε παραχωρηθεί ELA.

Ο κ. Ορφανίδης απάντησε ότι τα όσα λέει η βουλευτής του ΑΚΕΛ είναι ψευδή και την κάλεσε να καταθέσει τα έγγραφα, που λέει ότι κατέχει. Η βουλευτής απάντησε ότι τα έγγραφα υπάρχουν και είναι κατατεθειμένα και ότι πρόκειται ουσιαστικά για το πόρισμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, σημείωσε ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης χρωστάει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και είναι καιρός να τις δώσει.

«Ο Αθανάσιος Ορφανίδης μας απαντούσε με τηλεδιασκέψεις. Ο κ. Ορφανίδης συμφώνησε να έρθει στην Επιτροπή Ελέγχου. Θεωρούσε ότι θα έλεγε όσα ήθελε και να φύγει», ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

«Ο κ. Ορφανίδης χρωστάει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών. Δεν μας έκανε την τιμή να παραβρεθεί ενώπιόν μας. Καιρός είναι να αρχίσει να απαντά για μια περίοδο, όπου καταλήστευσαν τα χρήματα των Κυπρίων. Uniastrom και Βγενόπουλος έγιναν επί εποχής του..», υπογράμμισε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, στην τηλεφωνική της παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα