Υπόκλιση στον ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης…

Μπορεί στα τελευταία χρόνια το συνήθειο να έγινε λατρεία για τον ΑΠΟΕΛ σε ό,τι αφορά προκρίσεις σε ομίλους των δυο ευρωπαϊκών θεσμών, όμως ανατροπές πέραν της φάσης των ομίλων καταγράφηκαν δυο φορές για τους «γαλαζοκιτρίνους».

Κόντρα στη Λιόν το 2012, όπου πέρασε στους 8 κορυφαίους του Τσάμπιονς Λιγκ και την Τετάρτη το βράδυ κόντρα στην Μπιλμπάο, όπου πέρασε στους 16 του Γιουρόπα.

Είναι άλλωστε και οι μοναδικές από εκπροσώπους μας διαχρονικά από την εποχή που διαμορφώθηκαν οι διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ,

με τη σημερινή μορφή που τις γνωρίζουμε.

Και ασφαλώς είναι οι κορυφαίες με διάφορά στιγμές που έζησε στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ και ο κόσμος του.

Όπως και να το δει κανείς, όπως και να αναλύσει τον νέο άθλο των πρωταθλητών, θα καταλήξει σε ένα απλό συμπέρασμα.

Ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαίο, ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ότι πρέπει να υποκλιθεί στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου, στον ΑΠΟΕΛ της Ευρώπης.

Είναι απίστευτα όλα όσα πέτυχε η ομάδα μας στα τελευταία 8 χρόνια στην Ευρώπη, ειδικά με την παρουσία της στους ομίλους και τις δυο ανατροπές στους 16 και στους 32 αντίστοιχα στους δυο θεσμούς.

Και είναι απίστευτη και η αισιοδοξία που επικρατεί παραμονές αλλά κι στη διάρκεια αγώνων εκτός και ειδικά εντός, που στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνονται να είναι βουνό απροσπέραστο.

Με μπάτζετ δεκαπλάσιο από τον ΑΠΟΕΛ οι πλείστες αντίπαλοί του, με πρωταθλήματα και τεράστια ιστορία σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία, εξέρχονται στο ΓΣΠ έχοντας και νίκη μαζί τους από το πρώτο ματς, αλλά γονατίζουν και αποχαιρετούν τα ευρωπαϊκά τους όνειρα σε μια έδρα που αποδεικνύεται ο εφιάλτης πολλών μεγαθηρίων της Γηραιάς Ηπείρου…

Το έχουμε γράψει ξανά ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Ευρώπη, ομάδα δηλαδή που εκπροσωπεί σε πληθυσμό χώρα κάτω του εκατομμυρίου να πετυχαίνει τέτοιες τεράστιες επιτυχίες και αυτό αποκτά περισσότερη αξία για όλους στον Αρχάγγελο.

Πού θα πάει η βαλίτσα είναι το νέο ερώτημα και ασφαλώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει, με τη φόρα και την πίστη αλλά και τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα.

Επί του παρόντος δικαιούται να χαίρεται και να αγαλλιάται ο κόσμος της, ειδικά αυτός που τη συνοδεύει μέσα και έξω, και βεβαίως να ονειρεύεται νέες κατακτήσεις, νέους άθλους και νέες σελίδες ένδοξης ιστορίας και στην Ευρώπη.

Πραγματικά μπόλικα μπράβο και συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ, και μια βαθιά υπόκλιση για όλα όσα πέτυχε ειδικά την τελευταία οκταετία, τα οποία πιθανόν θα περάσουν κάποια χρόνια για να τα αντιληφθούμε στη σωστή τους διάσταση.

ΜΠΡΑΒΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα