ΥΠΟΙΚ: Μέσω Συνεργατισμού ίσως αποζημιωθούν οι κουρεμένοι

Η κρατική στήριξη στο Συνεργατισμό δόθηκε στο όνομα των πολιτών και σε αυτούς θα πρέπει να επιστρέψει η ιδιοκτησία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η ίδρυμα δεν θα μετατραπεί σε άλλον ένα ημικρατικό οργανισμό, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται μέσω του Συνεργατισμού να αποζημιωθούν οι κουρεμένοι της κρίσης.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου «Αντώνης Μ. Κορέλλης», στη Λευκωσία.

Η μετατροπή του Συνεργατισμού σε ημικρατικό οργανισμό, πρόσθεσε ο Υπουργός, «θα ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη για το Συνεργατισμό και

τις προοπτικές του», είπε, και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θέλει το Συνεργατισμό να λειτουργεί κατά τρόπο αποτελεσματικό και σύγχρονο. «Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ενόσω υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος από το κράτος»,

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, θα αναλάβουμε να επεξεργαστούμε και να συζητήσουμε διάφορες επιλογές, που δεν θα αποκλείουν ενδεχομένως ακόμη και τους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα. Σε ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα γι` αυτό, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά.

Ο Υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε εξάλλου και για το διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στον Συνεργατισμό, μετά τη νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την εξουσία του Γενικού Ελεγκτή, που υπερψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή και απάντησε ότι «ελπίζω αυτό το θέμα να θεωρείται κλειστό».

Keywords
Τυχαία Θέματα