Στην Κύπρο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο Φρανσουά Ολάντ

Στις 9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με βασικό θέμα στην ατζέντα το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης με tweet του επιβεβαίωσε την αναφορά του Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πληροφόρηση αναφορικά με μια επικείμενη επίσκεψη Ολάντ στην Κύπρο,

κατά για τη συνάντηση που αυτός είχε σήμερα με τον κ. Ολάντ, στο περιθώριο της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων», που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επισκεψη Γαλλου Προεδρου @fhollande στην #Κυπρο στις 9/12, @AnastasiadesCY, @FranceaChypre

— NikosChristodoulides (@Christodulides) December 3, 2016

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, οι δύο άνδρες καλωσόρισαν την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζήτησαν τις εξελίξεις στο ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας αλλά και η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική της Άγκυρας", προστίθεται.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Ολάντ: «Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Επίσης, οι κύριοι Τσίπρας και Ολάντ συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου, αλλά και για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος, προστίθεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα