Συλλούρης: Επιβάλλεται η αποδοχή της διαφορετικότητας

H αποδοχή της διαφορετικότητας σε μια κοινωνία που επιθυμεί να λέγεται πολιτισμένη επιβάλλεται, και γι' αυτό η κοινωνία και ιδιαίτερα το σχολείο που είναι η μικρογραφία της, θα πρέπει να σχεδιαστεί και να λειτουργεί ως ένα πλαίσιο για όλους, ανεξαρτήτως ατομικών διαφορών, φυλής, θρησκείας, φύλου, πολιτισμικής κληρονομιάς, και κυρίως ανεξαρτήτως σωματικής αναπηρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με

Ειδικές Ανάγκες, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι το Κοινοβούλιο, στα πλαίσια των εργασιών των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, συχνά μελετά, και εξετάζει θέματα και σχέδια νόμου, που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και πάντοτε είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για μια καλύτερη ζωή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η 3η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, μια μέρα απολογισμού για όλους μας, για το κατά πόσο επιδεικνύουμε την πρέπουσα ευαισθησία και το σεβασμό μας προς τα άτομα με αναπηρία. "Γιατί τα άτομα αυτά έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους πολίτες και πρέπει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης σε όλους τους τομείς της ζωής τους", ανέφερε.

Ο κ. Συλλούρης επέδωσε βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι - Ένα σχολείο για όλους» , για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα