Υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, το εκπαιδευτικό ίδρυμα και το ανεξάρτητο κέντρο πολιτικής "Ηope For Children".

Το εν λόγω μνημόνιο, αποσκοπεί στην προσφορά ψυχολογικών υπηρεσιών από διδακτορικούς φοιτητές κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως

αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τιμόθεος Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Οργανισμού , ο Γενικός Διευθυντής Joseph Varughese.

«Με την υπογραφή του Μνημονίου θεσμοθετείται η συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ψυχολογίας, με το “Hope For Children” UNCRC Policy Center, για την προσφορά ψυχολογικών υπηρεσιών προς τα άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες από τον Οργανισμό, μέσω του Προγράμματος Κλινικής Άσκησης των διδακτορικών φοιτητών Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος», σημειώνεται.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Μνημονίυ ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το πανεπιστήμιο «επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, αναφέροντας παράλληλα την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο για ανεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για τον μικρό Αλέξανδρο».

Από την πλευρά του ο κ. Varughese «εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεδομένης της επιστημονικής τεχνογνωσίας του Τμήματος Ψυχολογίας, η συνεργασία αυτή θα ωφελήσει σημαντικά τις περιπτώσεις των παιδιών που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό και θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τιμόθεος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «το Τμήμα Ψυχολογίας επιδιώκει σταθερά την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τους φοιτητές του, και συνεργασίες όπως η παρούσα ικανοποιεί ακριβώς την επιδίωξη αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα