Τι είναι το κοινό κρυολόγημα και γιατί δεν υπάρχει θεραπεία

Το κοινό κρυολόγημα, είναι μια ιογενής λοίμωξη που επιτίθεται στην ανώτερη αναπνευστική οδό, συμπεριλαμβανομένων της ρινικής κοιλότητας, του φάρυγγα (πίσω μέρος του στόματος) και τον (κιβώτιο φωνής) λάρυγγα. Κάθε παιδί μπορεί να πάθει μέχρι και δώδεκα κρυολογήματα το χρόνο, ενώ στην ενήλικη ζωή το παθαίνουμε σε τακτική βάση.

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι φτέρνισμα, καταρροή, πονόλαιμο και ρινική συμφόρηση. Τα μικρά παιδιά μπορούν να το πάθουν και σε υψηλή θερμοκρασία. Στις πρώτες τρεις ημέρες, το κρύο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και εξαπλώνεται σε όποιον εισπνέει ή οτιδήποτε αγγίζει

μπορεί να μολυνθεί από τον ιό. Ένα κρύο διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, αν και ο βήχας μπορεί να παραμείνει για αρκετές ημέρες μετά.

Επιπρόσθετα, Ρινοϊοί, κοροναϊοί, Κοξάκοιοί και οι αδενοϊοί είναι μερικά μόνο από τα πολλά διαφορετικά είδη οιών κρυολογήματος. Οι ιοί αυτοί κολλούν στα κύτταρα των αδενοειδών ενώ βαστούν στο πίσω μέρος του λαιμού. Μπορούν γρήγορα να αναπαραχθούν από τα κύτταρα και να εξαπλωθούν στο υπόλοιπο μέρος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ενώ μπορούμε να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα του κρυολογήματος, δεν μπορούμε να βρούμε μια ενιαία θεραπεία, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά είδη του ιού που μεταλλάσσονται με ταχείς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, δεν είναι πλέον χρήσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα