Απεβίωσε η ηθοποιός Ντορίτα Σακκέτα

Η Ντορίτα Σακκέτα έφυγε από τη ζωή και από τον κόσμο του θεάτρου στις 27 Νοεμβρίου, σε ηλικία 92 ετών. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στον Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Kenton Harrow, στο Λονδίνο, στις 11:00 .

Σύμφωνα με συναδέλφους της ηθοποιούς, Ντορίτα Σακκέτα εργάστηκε στο χώρο του θεάτρου της Κύπρου δίπλα στους μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του νησιού.

Η Ντορίτα (Αρχοντούλα)

γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 23 Φεβρουαρίου το 1923. Δούλεψε στην Κύπρο από το 1951 έως το 1964 ως ηθοποιός της επιθεώρησης και του μουσικού θεάτρου.

Επίσης εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης και είχε εκδώσει δύο διαφημιστικά περιοδικά: «Τα εύθυμα των διαφημίσεων» και το “Cyprus at your service” στα αγγλικά και στα ελληνικά, από το 1952 μέχρι το 1955.

Επίσης δούλεψε ως ζωγράφος, σκηνογράφος και έφτιαχνε τα κουστούμια για τα θεατρικά έργα. Έκανε διαφημιστικές εκθέσεις με την έγκριση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου σε κυπριακές ηθογραφίες και μουσικά προγράμματα. Επίσης με το θίασο του Αχιλλέα Λυμπουρίδη, (Το όνειρο του Τζυπρή του Λευκαρίτη) και Κώστα Μόντη, τους Ενωμένους Καλλιτέχνες, με το μουσικό θίασο Άννας Μαρίας Πία με την επιθεώρηση της Ντορίτας Σακκέτα «Χάλια Μαύρα», με το θίασο Μετζίτη, με το Θέατρο Τέχνης, με το θίασο της Δώρας Κακουράτου.

Η θεατρική, δημιουργική της πορεία αναφέρεται στο βιβλίο της Άντρης Κωνσταντίνου «Το Θέατρο στην Κύπρο (1960-1974).

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα