Υπογραφή συμβολαίων για κατασκευές σε Κυβερνητικό Οικισμό

Υπογράφηκε συμβόλαιο για την αναδόμηση δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ ΙΙΙ, ως επίσης και συμβόλαιο για την κατασκευή φρεατίων από σκυρόδεμα και μεταλλική κατασκευή για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε εφτά υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό "`Αγιος Ιωάννης" στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι κατασκευές αναμένεται να συμπληρωθούν σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 18 μηνών.

Η αναδόμηση των δύο πολυκατοικιών, στο Στρόβολο, προέκυψε μέσα στα πλαίσια προγράμματος έρευνας για την αποτίμηση της στατικής

επάρκειας των υφισταμένων πολυκατοικιών όλων των Κυβερνητικών Οικισμών, παγκύπρια. Οι δύο υφιστάμενες πολυκατοικίες κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμες και έπρεπε να αντικατασταθούν. Οι ένοικοι των πολυκατοικιών αυτών, έχουν μεταστεγαστεί προσωρινά σε οικιστικές μονάδες που έχει ενοικιάσει το κράτος μέχρι την ολοκλήρωση των νέων πολυκατοικιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το Συμβόλαιο γαι τις δυο πολυκατοικίες υπογράφτηκε από τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κα Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη και από το Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας «ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΤΔ», Ανδρέα Παπανικολάου, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €1.249.000,00 συν Φ.Π.Α.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, μέσα στα πλαίσια του εν λόγω Προγράμματος, έχουν κριθεί μη επισκευάσιμες ακόμα τρεις υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ελευθέριος, στα Λατσιά, η αναδόμηση των οποίων αναμένεται να αρχίσει εντός του 2016 με συνολικό κόστος της τάξης των €2, 0 εκ. περίπου.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου πως το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Κυβερνητικών Οικισμών, αφορά 380 περιπτώσεις παγκύπρια. Η υλοποίησή του έχει αρχίσει από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο προχωρεί ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο και σύμφωνα με πίνακα προτεραιοτήτων. Προηγούνται πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με ειδικές κινητικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 92 υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Το συμβόλαιο για την κατασκευή φρεατίων από σκυρόδεμα και μεταλλική κατασκευή για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε εφτά υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό "`Αγιος Ιωάννης", στη Λάρνακα, υπογράφτηκε από τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κα Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη και από το Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας «PLS BUILDERS LTD», Πέτρο Λοίζου, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας, έναντι του ποσού των €847.144,86 συν Φ.Π.Α.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα