G-snake: Μια έξυπνη λύση για τα σκουπίδια των αυτοκινητιστών

Ολλανδική εταιρεία προτείνει στους αυτοκινητιστές το G-snake, έναν μακρόστενο κάλαθο που επιτρέπει στους αυτοκινητιστές να πετούν τα σκουπίδια τους προτού εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο μακρόστενος αυτός κάλαθος είναι σχεδιασμένος να αποτρέπει τα σκουπίδια στο δρόμο. Αποτελείται από πολλαπλές μονάδες του 1,5 μέτρου. Οι μονάδες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν ένα “αυλάκι” κατά μήκος του δρόμου. Με αυτόν τον τρόπο, οι αυτοκινητιστές μπορούν να πετούν τα σκουπίδια τους καθώς οδηγούν. Ο

κάλαθος είναι κατάλληλος για τοποθέτηση κοντά σε πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια σε αυτοκινητόδρομους, και παρόδους. Είναι, επίσης, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και εύκολα στην τοποθέτηση και το άδειασμα.

Σύμφωνα με το “Clean Europe Network”, η εταιρεία NederlandSchoon διεξήγαγε πιλοτικά προγράμματα G-snake σε πέντε ολλανδικούς δήμους: Zoetermeer, Alblasserdam, Veenendaal, Enschede και Breda. Οι κάλαθοι τοποθετήθηκαν κοντά σε ταχυφαγεία και συνδυάστηκαν με ένα ή περισσότερες ταμπέλες. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, τα ταχυφαγεία είχαν την ευθύνη να αδειάζουν τους κάλαθους.

Έρευνες κατέδειξαν ότι το G-snake χρησιμοποιείται αρκετά. Οι αυτοκινητιστές βρίσκουν ότι το G-snake είναι φιλικό προς τους χρήστες και βολικό να πετούν τα σκουπίδια τους. Κατά τη διάρκεια των πιλοτικών προγραμμάτων, οι κάλαθοι γέμιζαν καθημερινά.

Γύρω στο 75% των σκουπιδιών στους κάλαθους αυτούς προέρχονταν από παρακείμενα ταχυφαγεία. Τέσσερεις από τους πέντε δήμους όπου τοποθετήθηκαν τα G-snakes εξετάζουν τις δυνατότητες επέκτασης του σχεδίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα