Με αποφασιστικότητα και πίστη

ΑΕΛ
Επικεντρωμένοι είναι οι «γαλαζοκίτρινοι» στο ντέρμπι της Κυριακής, με στόχο τη νίκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον Κυριακάτικο αγώνα με την Ανόρθωση. Ο κ. Μπαλταζάρ αναμένεται ότι θα αρχίσει να φανερώνει τις σκέψεις του για το ποιους θα εμπιστευτεί στον αγώνα στο «Παπαδόπουλος». Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς σκέφτεται να παρατάξει τη λεμεσιανή ομάδα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της αφού, όπως τόνισε, σκοπός του είναι η ομάδα να έχει κατοχή της μπάλας, να είναι επιθετική και να έχει

ισορροπία στην άμυνα.

Στην αυριανή προπόνηση θα δώσουν το «παρών» τους για πρώτη φορά οι διεθνείς Σοάρες και Λαφράνς που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μπαλταζάρ θα τους έχει μαζί του για δύο μόλις προπονήσεις. Αν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και οι δύο αναμένεται να είναι στην 11άδα την Κυριακή, αφού δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές επιλογές. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή του.

Εκτός ο Ντόσα Τζούνιορ
Η επίσημη ΑΕΛ, χθες, ξεκαθάρισε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντόσα Τζούνιορ στο γόνατο ότι πήραν γνωμάτευση και από ιατρούς του εξωτερικού για τον ποδοσφαιριστή, οι οποίοι διαπίστωσαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τους ιατρούς της λεμεσιανής ομάδας και αυτό που βγαίνει είναι ότι θα χρειαστεί υπομονή για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο. Εννοείται ότι στον αγώνα της Κυριακής με την Ανόρθωση θα είναι σίγουρα εκτός.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θέλει πολύ να πετύχει στην ΑΕΛ, όχι μόνο για να παραμείνει και τη νέα χρονιά. Για τον Πορτογάλο τεχνικό η λεμεσιανή ομάδα είναι η πρώτη του μεγάλη δουλειά και θέλει να αφήσει το στίγμα του. Δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε, έτσι ώστε να αποδείξει την αξία του ως προπονητής. Έχει κάνει καλή πρώτη εντύπωση στους ανθρώπους της ομάδας, που τον χαρακτηρίζουν ως έναν άνθρωπο φιλόδοξο και αποφασισμένο για να πετύχει.

Ο ίδιος είναι αισιόδοξος (κάτι που φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου) επειδή βλέπει γύρω του ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει εκεί που πρέπει. Είναι ρεαλιστής, γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά δεν τα χρησιμοποιεί σαν δικαιολογίες. Να θυμίσουμε πως προχθές δύο φορές τόνισε ότι «δεν θα κλαίει για τα προβλήματα, αλλά δουλειά του είναι να βρίσκει λύσεις σε αυτά».

Να το τερματίσουν
Η ΑΕΛ μετρά έξι σερί αγώνες χωρίς νίκη, όμως τρέχει και ένα ακόμα αρνητικό σερί. Από τις 30 Νοεμβρίου του 2016, όταν κέρδισε με 1-0 την Ομόνοια, δεν πέτυχε νίκη σε ντέρμπι. Από τότε έδωσε 7 ντέρμπι, στα οποία έφερε 3 ισοπαλίες (Ανόρθωση, ΑΕΚ, Απόλλωνα) και γνώρισε 4 ήττες (Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ [2], Ομόνοια).

Ουσιαστικά η ΑΕΛ δεν κέρδισε ντέρμπι ούτε στον β' γύρο του πρωταθλήματος ούτε και στη β' φάση. Και αυτά ενώ στον πρώτο γύρο είχε 3 νίκες (Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια), μια ισοπαλία (με Ανόρθωση, σε ένα παιγνίδι που έχασε και πέναλτι) και μια ήττα (από την ΑΕΚ, την οποία μέχρι το 79' κέρδιζε). Στόχος είναι και τα δύο αυτά σερί να τερματιστούν την Κυριακή στο «Παπαδόπουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα