Υπ. Μεταφορών: Το Maritime Cyprus πιο επιτυχημένο από ποτέ

Το φετινό συνέδριο Maritime Cyprus είναι πιο επιτυχημένο από ποτέ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο περιθώριο του συνεδρίου Maritime Cyprus 2017, σημειώνοντας παράλληλα ότι το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας είναι λαμπρό.

«Το σημερινό συνέδριο, ξεκινώντας από χθες, που ήταν η τελετή έναρξης,

θεωρείται το πιο επιτυχημένο ποτέ. Κάθε φορά που διοργανώνουμε ένα καινούριο Maritime Cyprus είναι πιο επιτυχημένο από τα προηγούμενα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι δείχνει την μεγάλη ανάπτυξη που έχει η ναυτιλιακή βιομηχανία στον τόπο μας», σημείωσε.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Δημητριάδης ήταν συντονιστής σε συζήτηση πάνελ με τίτλο «Μελλοντική ναυτιλιακή στρατηγική: Ρυθμιστές εναντίον βιομηχανίας».

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που είχε να κάνει με τις διαφορετικές απόψεις που έχει η βιομηχανία σε σχέση με τους επόπτες της βιομηχανίας και ήταν μια καλή συζήτηση με την έννοια ότι τονίστηκε η ανάγκη αυτά τα δύο μέρη να δουλέψουν μαζί όσον αφορά το μέλλον της ναυτιλίας, διότι η ναυτιλία αντιμετωπίζει σήμερα πάρα πολλές προκλήσεις και για να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα απ’ ό,τι δουλεύουν σήμερα μαζί», δήλωσε σχετικά ο κ. Δημητριάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε επίσης ότι το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας είναι λαμπρό, «φτάνει να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, να συνεχίσουμε τη σωστή πολιτική που έχει κάνει η Κυβέρνηση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη της ναυτιλίας και "συνεχίζοντας αυτή την πολιτική με μια σταθερότητα νομίζω θα επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα."

Σημείωσε παράλληλα ότι η ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων βοηθά τον τομέα της ναυτιλίας, διότι φέρνει πολλές εταιρείες που έχουν σχέση με τον τομέα στην Κύπρο, οι οποίες είναι μέρος του ναυτιλιακού συμπλέγματος και είναι πολύ υποβοηθητική στην ανάπτυξη της ναυτιλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα