Αυτός είναι ο Τούρκος αξιωματικός που «αυτομόλησε» στη Λ/κα

Περαιτέρω στοιχεία δημοσιεύει ο τουρκικός τύπος αναφορικά με την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Λάρνακα, όπου κατέφθασε με το πολυτελές όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, γιοτ του, μαζί με την Καζακστανή σύζυγό του.

Ο Kadir Karaman αποφοίτησε σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο από τη Ναυτική Ακαδημία το 2007. Σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν συμφοιτητές του στη Σχολή στον τουρκικό τύπο, ήταν γνωστός για τη μοντέρνα ζωή του.

Διετέλεσε διοικητής του σκάφους εκτόξευσης

LCT 151 και του άρεσε να ασχολείται με ιστιοπλοΐα και παρέμεινε στη ναυτική βάση Foca μέχρι πριν 2 χρόνια.

Τι λένε οι φίλοι του αξιωματικού

Σύμφωνα με τις αναφορές των φίλων του, ο Kadir ήταν ένα με το νερό και είναι καλός στο καμουφλάζ, «έκρυψε τον εαυτό του καλά», λένε φίλοι του σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πάντα, το όνομά του Kadmir περιλαμβανόταν σε λίστα υπόπτων για διασύνδεση με το κίνημα FETO. Οι καταγγελίες αφορούσαν ισχυρισμούς, ότι ο εν λόγω μετέφερε μυστικά τηλεφωνήματα σε άλλους πλοίαρχους.

Ο ίδιος εντόπισε ότι ασφαλής προορισμός γι’ αυτόν ήταν η χώρα μας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τον συνόδευσε η γυναίκα του εδώ η οποία είναι από το Καζακστάν. Κατέφθασαν εδώ με το πολυτελές γιοτ τους που έχει ονομασία «Sancez» και είναι μήκους 10.5 μέτρων.

Αναφέρεται ότι ο Kadmir, δεν είχε έξοδο από το λιμάνι για να έρθει στο νησί μας και έτσι δεν χρησιμοποίησε το σύστημα πλοήγησης, το ραντάρ του. Έτσι, έβαλε στο κατάρτι αντί σημαίας, το πουλόβερ του.

Τι ανέφερε στην δήλωσή του στις αρχές

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο Kadmir, στην δήλωσή του προς τις ελληνοκυπριακές μυστικές υπηρεσίες όταν κατέφθασε στη Λάρνακα, ανέφερε ότι «η FETO πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του».

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ο αξιωματικός «κατέβασε» όλες του τις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτού έρθει στη Λάρνακα, ο Τούρκος αξιωματικός ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός έχει στενές σχέσεις με φοιτητές και ακαδημαϊκούς ιδιαίτερα στην πρώην ανατολική Πολωνίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου βρέθηκε για εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα