Στο Ιντλίμπ της Συρίας ο τουρκικός στρατός

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα, επιβεβαιώνεται η είσοδος και παρουσία του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ της Συρίας.

«Οι αναγνωριστικές δραστηριότητες, με σκοπό την εγκατάσταση παρατηρητηρίων, στο πλαίσιο της επιχείρησης που θα διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν μέρος της Δύναμης Ελέγχου Αποκλιμάκωσης της Έντασης -που απαρτίζεται από στρατιωτικές δυνάμεις των εγγυητριών δυνάμεων (σ.σ. Ρωσία, Ιράν, Τουρκία)- με σκοπό την επιτήρηση του

καθεστώτος εκεχειρίας στη Συρία, ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η αποστολή τουρκικού στρατού στην περιοχή Ιντλίμπ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εγγυητριών χωρών στην Αστανά του Καζακστάν.

Αν και αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός προς το παρόν διεξάγει ‘αναγνωριστικές δραστηριότητες’ κι όχι πολεμικές επιχειρήσεις ακόμη, ωστόσο επιβεβαιώνεται η προέλαση τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων πέρα των συνόρων της χώρας, αλλά και το σενάριο που θέλει την Τουρκία να δημιουργεί τη δική της ζώνη ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας, προκειμένου οι Κούρδοι της περιοχής να μην δημιουργήσουν τα δικά τους τετελεσμένα στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα