Λιλλήκας: Τα ΚΕΠ η πιο πετυχημένη Δημόσια Υπηρεσία

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη είναι ίσως η πιο πετυχημένη Δημόσια Υπηρεσία και το Τμήμα εκείνο της Δημόσιας Υπηρεσίας που έχει αγαπηθεί περισσότερο από όλους τους πολίτες και αγκαλιάστηκε με εμπιστοσύνη, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης του στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Έγκωμη, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι διαπιστώνουν ότι η Κυβέρνηση διαπράττει ένα τεράστιο λάθος, το οποίο άρχισε να κλονίζει και την εμπιστοσύνη των

πολιτών και την αγάπη που επιδεικνύουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

«Στην προσπάθεια της η Κυβέρνηση να επεκτείνει τον αριθμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη έχει οδηγήσει σε υποστελέχωση βασικά Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ ο χρόνος που απαιτείται για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Είναι σωστό να υπάρξει αύξηση και αποκέντρωση περισσότερων υπηρεσιών. Είναι θεμιτό να αυξηθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη», πρόσθεσε.

Όμως, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, θα πρέπει παράλληλα η Κυβέρνηση να στελεχώσει σωστά και πλήρως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη με ανθρώπινο δυναμικό και εάν δεν μπορούν να αποσπάσουν δημοσίους υπαλλήλους από τα διάφορα Υπουργεία, τότε θα πρέπει να δώσουν την οικονομική ευχέρεια στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, μέσα από περισσότερη αυτονόμηση να αγοράσουν υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι πάντοτε πλήρως στελεχωμένα.

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και καλύτερη διαδικασία λήψεως αποφάσεων, έτσι ώστε να σπάσει η γραφειοκρατία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να δοθούν κίνητρα και αναφέρομαι σε οικονομικά κίνητρα στους λειτουργούς που εργάζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Εργάζονται περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, εργάζονται απογευματινές ώρες και είναι αδιανόητο σήμερα να αναμένουμε ότι με 25 ευρώ επίδομα θα δεχτούν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται όχι μέχρι τις 17:00 που είναι το επίσημο ωράριο αλλά συχνά μέχρι και τις 19:00 ή 19:30 ή και Σαββατοκύριακα, όταν χρειαστεί σε έκτακτες περιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Άρα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, είπε, καταλήγοντας, ο κ. Λιλλήκας, χρειάζονται και οικονομική στήριξη, χρειάζονται κίνητρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, πλήρη στελέχωση διαφορετικά όσο διευρύνονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν και μειώνεται το προσωπικό, ουσιαστικά θα πάψουν να εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα