Υεμένη: Απήχθησαν τέσσερις εργαζόμενοι από αντάρτες

Τέσσερις Υεμενίτες εργαζόμενοι σε μια νορβηγική μη κυβερνητική οργάνωση απήχθησαν από τους Σιίτες αντάρτες Χούτι στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, καθώς τους κατηγορούν ότι διένειμαν βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση.

Σε ανακοίνωσή της, η Norwegian Refugee Council αναφέρει ότι τρεις Υεμενίτες εργαζόμενοί της και ο οδηγός τους συνελήφθησαν από «τις αρχές της Χοντέιντα», σε μια αναφορά στους Σιίτες αντάρτες Χούτι.

Η ΜΚΟ

εξηγεί ότι οι αντάρτες κατηγορούν τους εργαζόμενούς της ότι διένειμαν βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία, εχθρό των Σιιτών Χούτι.

Πάντως, η ανθρωπιστική οργάνωση τονίζει ότι μόνο τα κουτιά που περιείχαν είδη προσωπικής υγιεινής είχαν μια αναφορά «στην εκστρατεία βοήθειας του Θεματοφύλακα των δύο ιερών τζαμιών», τίτλο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Η Norwegian Refugee Council διαβεβαιώνει, επίσης, ότι κανένα από τα προγράμματά της στην Υεμένη δεν «χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία» και τονίζει ότι είναι κοινή πρακτική των ανθρωπιστικών οργανώσεων να χρησιμοποιούν ξανά τα κουτιά διανομής. Ζητεί, μάλιστα, από τους Χούτι να εγγυηθούν την ασφάλεια των εργαζόμενών της, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει επαφές για την απελευθέρωσή τους.

Νωρίτερα, ένας υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι και τοπικές πηγές, είχαν κάνει λόγο για την απαγωγή 12 τοπικών εργαζόμενων σε μια ΜΚΟ στην περιοχή της Χοντέιντα.

Τοπικές πηγές είχαν επισημάνει ότι οι άνθρωποι αυτοί απήχθησαν στη διάρκεια μιας επιχείρησης των Χούτι, οι οποίοι τους κατηγορούσαν ότι διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια που τους είχε δοθεί από τον αραβικό συνασπισμό που δρα στην Υεμένη κατά των Σιιτών ανταρτών.

Οι εργαζόμενοι απήχθησαν όταν οι Χούτι εισέβαλαν στα γραφεία της ΜΚΟ στην περιοχή Χάλι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων Αμπντούλ Ράκιμπ Φάταχ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα