Κέρδη 1% για το ΧΑΑ, σχεδόν αμετάβλητα τα ομόλογα πριν το Eurogroup

14:40 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πάνω από τις 640 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) καθώς αρκετοί επενδυτές ποντάρουν σε επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση. Αυξημένες πιθανότητες στην επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα το επόμενο διάστημα μετά τις επαφές Τσακαλώτου-Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες δίνει κοινοτική πηγή.

Ομως, οι αποδόσεις

των ελληνικών ομολόγων δεν έδειχναν τον ίδιο ενθουσιασμό καθώς κινούνταν ελαφρώς πτωτικά έχοντας ξεκινήσει από υψηλότερα επίπεδα το πρωί της Δευτέρας. Αναλυτές απέδιδαν την στάση των επενδυτών στην αγορά των ελληνικών ομολόγων στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει αρκετά αργότερα, έστω κι αν τα τεχνικά κλιμάκια έλθουν στην Αθήνα προσεχώς.

Η ενίσχυση των χρηματιστηριακών δεικτών στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές είχε θετική επίδραση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 1,02%, σκαρφαλώνοντας στις 645,98 μονάδες μιάμιση περίπου ώρα πριν το Eurogroup. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύετο από τις τραπεζικές μετοχές.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρισκόταν στο 9,77% από 9,90% στο κλείσιμο της Παρασκευής ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 7,76% από 7,81%.

Σημειώνεται ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να ξεκινήσει στις 4 μ.μ.. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός κ.Χουλιαράκης είχαν σειρά προκαταρκτικών συναντήσεων από το πρωί σε συνέχεια εκείνων του Σαββατοκύριακου.

Keywords
Τυχαία Θέματα