Άγριο ξύλο στον εγγονό του Ραούφ Ντεκτάς

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα σήμερα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στη συνέντευξη του Τ/κ ηγέτη σε ε/κ εφημερίδα, στον ξυλοδαρμό του εγγονού του πρώην ηγέτη των Τ/κ Ντενκτάς, στην επίθεση σκύλων σε πρόβατα στις Χαμίτ Μάντρες αλλά και στην τελετή λήξης του “διεθνές” ποδηλατικού γύρου στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Είναι ρεζίλι” αναφέρεται στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του “τμήματος τελωνείων” και της εταιρείας “Μορς” σχετικά

με το χρέος της και την μη καταβολή του στο “τμήμα τελωνείων” για την εισαγωγή προϊόντων. Η εφημερίδα αποκαλύπτει επιστολή του “διευθυντή” του “τμήματος τελωνείων” προς την εταιρεία, στην οποία ζητεί την καταβολή του χρέους και του τόκου. Αλλού γράφει ότι σε συνέντευξη του σε ε/κ εφημερίδα ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί έθεσε όρους για την επιστροφή του στο τραπέζι των συνομιλιών ένας εκ των οποίων η αλλαγή της απόφασης για την αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος. Αλλού αναφέρεται στον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς, πρώην ηγέτη των Τ/κ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, και άλλα τρία τα οποία αναζητούνται, επιτέθηκαν στον Ορχάν Κιουρσάτ και σε φίλους του λόγω μιας λογομαχίας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Ένα βήμα πίσω ο Αναστασιάδης” αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ε/κ εφημερίδα “Αλήθεια” σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η απόφαση της Βουλής για τον εορτασμό στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος είναι λανθασμένη, ενώ αναδημοσιεύει και τη συνέντευξη του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί στην εφημερίδα “Η Καθημερινή” στην οποία αναφέρεται στο Κυπριακό, στα γεγονότα στις διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν δέκα συνολικά πρόβατα στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στις Χαμίτ Μάντρες. Γράφει ακόμα ότι ο Αχμέτ Σαβασάν επανεξελέγη στην θέση του “προέδρου” του “συμβουλίου” για την προώθηση του τουρισμού υγείας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Δεν προχωράει λόγω γραφειοκρατίας” γράφει ότι έχουν ήδη περάσει δύο μήνες από την πυρκαγιά σε εργαστήριο του “κρατικού χημείου”, αλλά δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού του χώρου ώστε να συνεχίσει τις εργασίες του. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων. Γράφει ακόμα ότι με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα κατεχόμενα το “διεθνές” ποδηλατικό τουρνουά στο οποίο έλαβαν μέρος 18 ομάδες ποδηλατιστών από 16 χώρες. Αλλού αναφέρεται στην κηδεία 39χρονου Τ/κ δικηγόρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο σε τροχαίο στο δρόμο κατεχόμενης Λευκωσίας -Κερύνειας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “H διαφθορά εξαπλώνεται” αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιείται κάθε τρεις μήνες από το “γραφείο μετανάστευσης, ταυτότητας και δικαιωμάτων”. Οι έρευνες που έγιναν για πρώτη φορά για διαφθορά, έδειξαν ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα δημαρχεία, τελωνεία και την κυβέρνηση. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία του Ε/κ Ορέστη Τριγγίδη, που συνελήφθηκε επειδή μαζί με φίλους του προσπάθησε να καταστρέψει τα τσουβάλια άμμου που βρίσκονται στην πράσινη γραμμή, στην περιοχή Πύλης Πάφου, διαμαρτυρόμενος για τη διαίρεση της πατρίδας του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κηδεία του γνωστού δικηγόρου, που έχασε τη ζωή του προχθές σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Πού οδεύει αυτή η χώρα;” αναφέρεται σε επεισόδιο που εξελίχθηκε εντός των τοίχων στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν τρεις νεαροί προκάλεσαν άλλους έξι νεαρούς με λόγια με αποτέλεσμα οι 6 νεαροί να τους χτυπούν με μπουκάλες στην κεφαλή. Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα και αναζητά άλλα τρία.

Άλλου γράφει για την επίσκεψη του πρόεδρου του κόμματος CTP Τουρφάν Ερχουμάν στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου με σκοπό να συζητήσει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με το “δήμαρχο” και τους ενδιαφερομένους φορείς. Άλλου αναφέρεται στις δηλώσεις του “υπουργού εργασίας” Ερσάν Σανέρ σχετικά με τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στο “δημόσιο τομέα” για τις αλλαγές στις ώρες εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα