Βοήθεια 60 εκ. στέλνει στη Σομαλία η Ευρώπη

Η Κομισιόν και ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσαν σήμερα πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Κένυα, για την αντιμετώπιση σοβαρής ξηρασίας.

Αυτή η πρόσθετη βοήθεια ανεβάζει το συνολικό ύψος της ανθρωπιστικής βοήθεια της ΕΕ στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής (συμπεριλαμβανομένης της Σομαλίας, της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Ουγκάντα ​​και του Τζιμπουτί) σε περίπου 260 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους.

"Η κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής έχει επιδεινωθεί από το 2017 και συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους. Ο κίνδυνος λιμού είναι πραγματικός και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την κατάσταση", δήλωσε σχετικά ο Χρ. Στυλιανίδης.

νέα αυτή δέσμη θα βοηθήσει τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους να αυξήσουν περαιτέρω την ανταπόκριση και να συνεχίσουν να παρέχουν συντηρητική βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη", συμπλήρωσε.

Η περιοχή του Κέρατος της Αφρικής έχει πληγεί από παρατεταμένη ξηρασία, στη νοτιοανατολική Αιθιοπία, στη Βόρεια Κένυα και στη Σομαλία. Περίπου 17 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα για να επιβιώσουν, ενώ οι ικανότητες αντιμετώπισης των χωρών εξαντλούνται. Επιπλέον, και οι τρεις χώρες πλήττονται από μια επιδημία χολέρας, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης (40 εκατ. Ευρώ) θα διατεθεί προς τη Σομαλία, ενώ 15 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Αιθιοπία και 5 εκατ. ευρώ στην Κένυα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα