Βιογραφικό υποψηφίου δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 2 Νοεμβρίου 1953. Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Ιωάννου, πολιτικό μηχανικό και έχει ένα υιό, τον Ηρόδοτο και μία κόρη, την Ήβη. Γονείς του είναι ο Ηρόδοτος και η Χαρίκλεια Νικολάου, από τη Λετύμπου της Πάφου. Αδέλφια του ο Χριστόφορος Νικολαΐδης, Μηχανολόγος Μηχανικός και η Μαίρη Σπανού, Καθηγήτρια Εμπορικών. Ομιλεί την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού, ως σημαιοφόρος με άριστα. Υπηρέτησε τη θητεία

του στο Πυροβολικό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Σπούδασε ηλεκτρολογική μηχανική στο Dartmouth College στο Νέο Χαμσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και έκανε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην ηλεκτρολογική μηχανική στο πανεπιστήμιο της Νοτίου Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στην Ελλάδα σε Τεχνική Εταιρεία ως Διευθυντής Έργων για τη ΔΕΗ. Στην Αθήνα ήταν μέλος της Ένωσης Κυπρίων και μέλος της Κλαδικής Οργάνωσης Μηχανικών του ΠΑΣΟΚ.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1981, όπου προσλήφθηκε ως μηχανικός στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Με την επάνοδό του στην Κύπρο δραστηριοποιείται έντονα στα κοινά. Αποχώρησε από την ΑΗΚ με την υπουργοποίηση κατέχοντας τη θέση του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Λεμεσού.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού από το 2003 μέχρι και το 2008, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Αδειών από το 2006 έως το 2008 και μέλος της ΣΝ ΕΔΕΝ, του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ένωσης Επιστημόνων Λεμεσού και μέλος του ΔΣ σε μαζικές οργανώσεις και μορφωτικούς Συλλόγους.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο ως Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Αδειών. Τον Φεβρουάριο του 2008 ανάλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων[1] της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια. Τον Μάρτιο του 2010 παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού, μετά την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση.

Το 2011 εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με την ΕΔΕΚ. Είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών, της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων και μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το Νοέμβριο του 2011).

Τον Ιούνιο του 2013 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου από τον περασμένο Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα