Βιογραφικό υποψηφίου δημάρχου Λευκωσίας Παναγιώτη Σταυρινίδη

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου δημάρχου Λευκωσίας, Παναγιώτη Σταυρινίδη.

Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει βασικές σπουδές στην Ψυχολογία από το St Francis College της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Ψυχολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard

των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη και Η.Π.Α.Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα Ψυχολογίας και εποπτεύει αριθμό διδακτορικών φοιτητών, φοιτητών μάστερ και προπτυχιακών φοιτητών. Μαζί με συνεργάτες του ίδρυσε και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε δύο περιοχές. Αφενός, στην διερεύνηση ιδιαίτερων μορφών επιθετικότητας στην παιδική ηλικία και τους μηχανισμούς που συνδέονται με αυτές. Αφετέρου, στην μελέτη των επιπτώσεων ειδικών μορφών γονικότητας στην παθολογική αναπτυξιακή προσαρμογή των εφήβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα