ΕΡΤ Χανίων – Φ. Καζάσης: Ο ΒΟΑΚ στις απόλυτες προτεραιότητες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (audio)

14:56 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης σε επίπεδο μελετών και κατασκευής έργων, ενώ παράλληλα, εγκαινιάζει δυναμικές συνεργασίες με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Την ίδια ώρα, επιχειρείται η αποπληρωμή των ληξιπρόσθεσμων οφειλών του Οργανισμού από χρέη του παρελθόντος, κυρίως προς τη ΔΕΗ, αλλά και για τετελεσμένες δικαστικές αποφάσεις.

Αιχμή του νέου κύκλου δράσεων

του ΟΑΚ, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, με την άμεση εκπόνηση μελέτης αναβάθμισής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα κοδνύλια και τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων όλα τα προηγούμενα και -ιδιαίτερα προ των μνημονίων χρόνια- οι παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ ήταν αποσπασματικές και αφορούσαν τα «εύκολα» τμήματα του δρόμου – καρμανιόλα.

Την ίδια ώρα, παρά τις δεδηλωμένες δεσμεύσεις θεσμικών φορέων, υπουργών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του νησιού στο παρελθόν, πολλά τμήματα μελετών -όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά το νευραλγικό κόμβο της Σούδας- αποδεοκνύονταν ανώριμα.

Την ίδια ώρα, Περιφερειάρχης και υπουργός Μεταφορών, συνεργάζονται και προχωρούν το κομμάτι της χρηματοδότησης του ζωτικού για το νησί έργου.

Για τις πρωτοβουλίες του ΟΑΚ και τις νέες δράσεις που αναπτύσσει, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Γενικός Δ/ντής του Οργανισμού, Φώτης Καζάσης.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Καζάσης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα