Βίκτωρας: Η Κ.Δ. θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Για τις ενέργειες και τις απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη (19/12).

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι μέχρι τώρα τις έχουμε αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και καταγγελίες.

Αναφορικά με τις αποφάσεις

του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι:

1) "To υπουργικό ενέκρινε νέο πρόγραμμά παροχής ευκαιριών στον κλάδο Αρχιτεκτονικής και πολιτικής μηχανικής μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης. Ξεκινά την 1/1/18 – 1/1/21, θα το εκτελέσει το ΕΤΕΚ και η επιχορήγηση θα είναι μηνιαία για κάθε απόφοιτο αρχιτεκτονικής και πολιτικής μηχανικής, ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο για την άδεια επαγγέλματος, κι αποφασίστηκε να επιχορηγείται με 650 ευρώ κάθε μήνα για κάθε εργαζόμενο".

2) "Πρώτη φορά στην Ιστορία της ΚΔ θεσπίζεται εθνική στρατηγική για την αναπηρία. Ένα δεκαετές πρόγραμμα 2018 – 2028. Και ένα δεύτερο σχέδιο δράσης για την αναπηρία, τριετίας, από το 2018 – 2020".

3) "Αρχίζει η συζήτηση για αύξηση του επιδόματος αναπηρίας με στοχευμένο και συντονισμένο τρόπο και μετά από διαβούλευση".

4) "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε τον νόμο για τους χαμηλοσυνταξιούχους που άργησαν το 2014 να υποβάλουν αιτήσεις για να γίνουν λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Στέλνεται στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, το οποίο προνοεί ότι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν την προθεσμία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και θα κριθούν με τα κριτήρια του 2014 και με τις ίδιες περιουσιακές καταστάσεις που διατηρούσαν τότε, το 2014".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίκτωρας, Κ Δ,viktoras, k d