Επ. Λιλλήκα: Συνάντηση με Accept – ΛΟΑΤ

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στη συνάντηση του υποψηφίου προέδρου με αντιπροσωπεία της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι διακρίσεις

που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΙ άτομα στην Κύπρο.

Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις:

Η Πολιτεία οφείλει να δώσει νομική υπόσταση στην ταυτότητα φύλου.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων. Πάγια θέση μου, είναι ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι απόλυτος. Σεβασμός στα δικαιώματα κάθε πολίτη, σημαίνει να μην γίνονται διακρίσεις μέσα στην κοινωνία και στον χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που απειλεί μια δημοκρατική κοινωνία. Αντίθετα, η διαφορετικότητα είναι ένα στοιχείο που εμπλουτίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες και για αυτό θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η όποια διαφορετικότητα. Η ταυτότητα και ο προσδιορισμός της ταυτότητας φύλου εμπίπτει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια πραγματικότητα και η Πολιτεία θα πρέπει να της δώσει τη νομική υπόσταση που συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΑΤ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Λιλλήκα και την ομάδα του για τη συνάντηση, όπου συζητήσαμε τα διάφορα αιτήματά μας. Το βασικό μας αίτημα είναι η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου για τα ΛΟΑΤΙ άτομα, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως η διάκριση στον χώρο εργασίας και η ρητορική μίσους. Αυτοί είναι οι βασικοί μας στόχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα