Φθηνότερο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (Τιμές – vid)

Φθηνότερο θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με τους Κώστα Λειβαδιώτη και Ανδρέα Χατζηαδάμου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι με αφορμή την κίνηση στην αγορά αυτές τις μέρες, λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα.

Η κίνηση σε εμπορικά κέντρα και υπεραγορές είναι αυξημένη, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τις ερχόμενες μέρες. Αρκετοί έχουν ήδη λάβει τον 13ο μισθό, όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι,

ενώ περαιτέρω κίνηση θα παρατηρηθεί λόγω και της καταβολής του 13ου στον ιδιωτικό τομέα.

Και οι δυο επεσήμαναν ότι οι τιμές συγκριτικά με πέρσι διαφαίνονται να είναι χαμηλότερες, ενώ, ενδεικτικά, οι τιμές για γαλοπούλες και αρνιά είναι στα 3.50 – 4 ευρώ (κατεψυγμένη γαλοπούλα) και 4.5 με 5 ευρώ η φρέσκια. Στα 8 ευρώ κυμαίνεται η τιμή για το εισαγόμενο αρνί.

Σε πληθώρα προϊόντων, εξάλλου, οι τιμές είναι φθηνότερες από τις περσινές. Οι υπεραγορές αναμένεται να προσελκύσουν περαιτέρω τους καταναλωτές με τις χριστουγεννιάτικες προσφορές.

Παρέμβαση έκανε και ο Πανίκος Ιωάννου εκ μέρους του Συνδέσμου εμπόρων Λ/σιας, ο οποίος εισηγήθηκε στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα προτού αγοράσουν τα απαραίτητα. Παρέμβαση εκ μέρους του συνδέσμου αγροτών, επέκρινε τα όσα ακούστηκαν για τις μειωμένες τιμές λόγω των καιρικών συνθηκών και τόνισε ότι είναι ντροπή να μην αναφέρεται το πρόβλημα΄του αγροτικού κόσμου. «Πληρώνουμε για αγγουράκια 1 ευρώ το κιβώτιο και οι έμποροι πληρώνουν 1 ευρώ το κιλό.

Ο αγρότης πληρώνεται με το κοστολόγιο και οι έμποροι πληρώνουν περισσότερα», υπογραμμίστηκε. Δείτε στο βίντεο πιο πάνω όλα όσα ειπώθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φθηνότερο, Τιμές –,fthinotero, times –