Μάζεψαν 2017 ευχές για την Πάφο

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση
Η κοινωνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 21 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος 2017, μαζί με το Σώμα Προσκόπων Πάφου σε ρόλο συντονιστή και 24 άλλα οργανωμένα σύνολα της πόλης μάζεψαν «2017 Ευχές για την Πάφο». Μόλις 21 μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνικής συμμετοχής του οργανισμού Πάφος 2017 - 24 οργανωμένα σύνολα έδωσαν το «παρών» τους στο τελετουργικό που έγινε το βράδυ του

Σαββάτου στα γραφεία του οργανισμού.

O Aντώνης Κασεράς, Επαρχιακός Έφορος των Προσκόπων στην Πάφο, ανέφερε πως το Σώμα Προσκόπων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Οργανισμού για μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής συμμετοχής. Το θέμα, συνέχισε, ήταν να συγκεντρωθούν 2017 ευχές για την Πάφο και το πρόγραμμα, όπως είπε, κύλησε με πολλή επιτυχία, αφού έγινε κατορθωτό να συλλεχθούν 2016 ευχές συν η ευχή του προέδρου του ΔΣ του Πάφος 2017.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, συνέχισε, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την κατασκευή του κουτιού, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι ευχές καθώς επίσης και τη συλλογή ευχών από τους συμπολίτες μας.

Εθελοντισμός και πολιτισμός
Η Άντρη Αβράαμ που εκπροσώπησε την Επιτροπή των Εθελοντών του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε πως ο εθελοντισμός και ο πολιτισμός είναι συνυφασμένες έννοιες.

«Δεν θα μπορούσε», πρόσθεσε, «η συμμετοχή των εθελοντών του ΠΑΣΥΚΑΦ να μην είναι παρούσα στην προσπάθεια της Πάφου για να αποκτήσει την αίγλη που της ανήκει και να λάβει μια θέση υψηλά στον πολιτισμό και να γίνει το στολίδι της Μεσογείου».
Οι 2017 ευχές ολοκληρώθηκαν με την τελευταία ευχή του Προέδρου του Οργανισμού Πάφος 2017, Δρος Χρίστου Πατσαλίδη.

Ο κ. Πατσαλίδης στην ευχή του έγραψε ότι «οι επιθυμίες, οι κόποι, η δουλειά ο ενθουσιασμός και το όραμα για μια πετυχημένη ΠΠΕ Πάφος 2017 θα καρποφορήσουν. Το 2017 είναι η αρχή για μια νέα Πάφο, μια Πάφο που όλοι ονειρευόμαστε», όπως είπε.

O Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 ανέφερε ότι «για μας αυτή η δράση στέλνει ένα μήνυμα και έχει ένα τεράστιο συμβολισμό», προσθέτοντας πως ο «συμβολισμός είναι ότι η κοινωνία της Πάφου, τα οργανωμένα σύνολα της Πάφου είναι ενωμένα, αγαπούν και έχουν το ίδιο όραμα, την ίδια επιθυμία, το ίδιο πάθος για αυτή την πόλη».

Ποιοι συμμετείχαν
H Παυλίνα Φλεβοτομά, εκ των υπευθύνων της κοινωνικής συμμετοχής, ανέφερε πως οι φορείς και τα σύνολα που συμμετείχαν είναι το Σώμα Προσκόπων Πάφου, το Afrodite Rotary Club Πάφου, η Ομοσπονδία Δημοτικής Πάφου, ο Σύνδεσμος Ποντίων Πάφου, η ΝΕΔΗΣΥ, η ΕΔΟΝ, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Νεολαίας ΕΔΕΚ, οι Νέοι Επιστήμονες, η Λέσχη Νομικών ΘΕΜΙΣ, η Ομάδα Εθελοντών Πάφος 2017, το Round Table 7, το JCI Πάφου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, το Ε.Σ.Σ.Ε Πάφου, ο Σύνδεσμος «Εμείς Παφίτης», η EUROPA DONNA, τα Σχολεία Εν Δράσει, οι χειμερινοί κολυμβητές, τα Κέντρα Ενηλίκων Μουττάλου, Γεροσκήπου και Πάφου, το «Peace 2 Peace», ο Κυπρογερμανικός Σύνδεσμος και η Νεολαία ΔΗΚΟ. Η κ. Φλεβοτομά ανέφερε πως οι ευχές αντανακλούν τις σκέψεις και τις προσδοκίες των πολιτών της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα