«Βαποράκι» ετών πενήντα

Υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικά στη Λάρνακα και τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση
Στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης και μεγάλο χρηματικό ποσό

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον 50χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Οι υποθέσεις αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, προμήθεια ναρκωτικών σε άλλο πρόσωπο, κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και προμήθεια από άλλο πρόσωπο ποσότητας 23 γραμμαρίων

πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Η σύλληψη έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου, από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία και ανεύρεση στο αυτοκίνητο του 50χρονου τριών γραμμαρίων πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και 370 ευρώ. Τα χρήματα πιστεύεται ότι είναι προϊόν διακίνησης ναρκωτικών.

Σε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου εντοπίστηκαν από την ΥΚΑΝ 20 γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.750 ευρώ, που πιστεύεται ότι είναι επίσης προϊόν διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 50χρονος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς αναφορικά με την πράσινη ξηρή φυτική ύλη και το μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκαν στην κατοχή του και συνελήφθη. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Τον έκλεψαν ενώ κοιμόταν
Η Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου και δύο νεαρούς, ηλικίας 20 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτι και διαμέρισμα στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, το Σάββατο έγινε καταγγελία στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας από 61χρονο από τη Λάρνακα, ότι μεταξύ των ωρών 19.45-20.15 της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και κοιμόταν στον καναπέ με ανοικτή την πόρτα της κουζίνας, άγνωστοι εισήλθαν σ’ αυτήν και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ και έναν υπολογιστή tablet αξίας 200 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο 20χρονοι
Επίσης, χθες καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τουρίστρια από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικο Βρετανίας, ότι μεταξύ των ωρών 01.00-05.30 το πρωί, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά της, που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας στη Λάρνακα, άγνωστοι εισήλθαν σ’ αυτό από την ανοικτή συρόμενη μπαλκονόπορτα και από το σαλόνι έκλεψαν μια τσάντα, η οποία περιείχε ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλαδή ταυτότητα και διαβατήριο και πιστωτικές κάρτες, μία κάμερα αξίας 100 ευρώ και 100 στερλίνες σε μετρητά.

Κατόπιν εξετάσεων της Αστυνομίας εντοπίστηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γειτονικού διαμερίσματος δύο νεαροί να εισέρχονται στο διαμέρισμα της παραπονούμενης. Οι δύο νεαροί, ηλικίας 20 ετών από τη Λάρνακα, αναγνωρίστηκαν από άνδρες του ΤΑΕ, συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, παραδέχθηκαν τη διάπραξη των δύο κλοπών και τέθηκαν υπό κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα