Τσίπρας σε Αναστασιάδη: Σε βλέπω πιο συχνά από Υπουργούς μου

«Σας βλέπω πιο συχνά από τους υπουργούς μου», είπε χαριτολογώντας ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη κατά τη συνάντηση τους ενόψει της τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Είναι

γεγονός ότι οι δύο άντρες το τελευταίο διάστημα είχα συχνές συναντήσεις σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θυμίζουμε μερικές απο αυτές.

Αναστασιάδης και Τσίπρας συναντήθηκαν εξάλλου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, καθώς και τη συνεργασία Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Δεκέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκε η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στην Αθήνα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους δύο φιλοξενούμενους, τόνισε ότι η στρατηγικής σημασίας συνεργασία των τριών χωρών λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερη περίοδο, στην οποία υπάρχουν πολλές εξελίξεις αποσταθεροποίησης

Τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην Μάλτα στα πλαίσια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προσφυγική κρίση. Συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, το μεταναστευτικό αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Tον Απρίλιο του 2015 Αναστασιάδης-Τσίπρας, συναντήθηκαν ξανά στη Λευκωσία στο πλαίσιο της Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου όπου συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, θέματα τρομοκρατίας, ασφάλειας και άμυνας, το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα