Περίσσεψε φαγητό; Μην πετάξεις τίποτα!

Αποθηκεύστε φαγητά σε γυάλινα βαζάκια με τις παλιές μακεδονίτικες μεθόδους και φτιάξτε ένα εξαιρετικό γλύκισμα με τις φλούδες πορτοκαλιού που κανονικά θα πετάγατε.

Κονσερβοποίηση μαγειρεμένων φαγητών:

Φασολάκια, μελιτζάνες με σάλτσα, μπάμιες, αγκινάρες, αρακά, κρεατικά: είτε για να τα στείλετε σε φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη είτε για οποιαδήποτε προσωπική σας χρήση.

Τοποθετήστε σε βαζάκια – με καπάκι μεταλλικό, οπωσδήποτε – τα φαγητά που θέλετε να συντηρήσετε. Κλείστε καλά τα καπάκια και τοποθετήστε τα βαζάκια όρθια μέσα στην κατσαρόλα, αφού πρώτα θα έχετε στρώσει

στον πάτο της μια πετσέτα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν τα καπάκια. Ανάψτε τη φωτιά να βράσει το νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά για να μη χτυπιούνται μεταξύ τους τα βαζάκια και υπολογίστε 20 λεπτά (για την κονσερβοποίηση κρεατικών θα χρειαστείτε 1 ώρα βράσιμο). Κλείστε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει το νερό για να μπορέσετε να πιάσετε στα χέρια σας τα γυάλινα βαζάκια. Είναι ήδη αεροστεγώς κλεισμένα και διατηρούνται έτσι 1 ως 2 χρόνια. Με πλήρη ασφάλεια. Σκουπίστε τα και αποθηκεύστε τα.

Προηγουμένως, όμως, ελέγξτε αν σφραγίστηκαν σωστά. Για να το διαπιστώσετε, γυρίστε τα βαζάκια ένα – ένα ανάποδα. Αν τυχόν παρατηρήσετε μια αλυσίδα από φυσαλίδες να ανεβαίνει προς τα πάνω, σημαίνει ότι δεν σφραγίστηκαν καλά και άρα το περιεχόμενο πρέπει να καταναλωθεί σύντομα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

The post Περίσσεψε φαγητό; Μην πετάξεις τίποτα! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ποια φαγητα μπαινουν σε βαζο, κονσερβοποιηση στη κατσαρολα
Τυχαία Θέματα