Τουρκικά άρματα μάχης εισβάλλουν στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκικά άρματα μάχης εισβάλλουν στη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Από το πρωί τα τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία, μεταδίδει τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αλλά και τουρκικά μέσα. Με βλήματα όλμων απαντά το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ,

ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον "συγχρονίζεται" με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Η επιχείρηση με ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει τεθεί σε εφαρμογή και αναμένεται σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, να συνεχιστεί μέχρι να εκλείψει η απειλή για την Τουρκία.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Ο Στόχος

Κύριος στόχος των τουρκικών στρατευμάτων είναι η διαφύλαξη των συνόρων της χώρας και η διασφάλιση ότι δεν θα δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στα σύνορα με τη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο θέλει να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση ως επιχείρηση με στόχο τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Από τις 10.39 έχουν χτυπηθεί με όλμους 81 στόχοι, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και τανκ του τουρκικού στρατού τα οποία μπήκαν στη Συρία έπειτα από καθαρισμό περάσματος από εκσκαφείς.

Bολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος

Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, χωρίς ωστόσο, να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή, μεταδίδει το CNN Turk.

Στα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδονται διακρίνονται αρκετά άρματα μάχης να πραγματοποιούν ελιγμούς.

Με όλμους απαντά το Ισλαμικό Κράτος

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία εκτόξευσαν σήμερα βλήμα όλμου στο τουρκικό έδαφος το οποίο κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή ως απάντηση στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κοντά την πόλη Τζαραμπλούς που βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Στην Άγκυρα ο Τζο Μπάιντεν

Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης Μπάιντεν στην Άγκυρα είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς την ίδια ώρα που θα συνομιλεί με Ερντογάν και Γιλντιριμ, η Τουρκία θα επιτίθεται σε στόχους στα σύνορα με την Συρία.

Αναμφίβολα στο πλαίσιο των συναντήσεων θα γίνει εκτενής αναφορά στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα, αλλά και σε σχέση με τον αγώνα κατά του ISIS. Αναλυτές αναφέρουν ότι όλες αυτές οι κινήσεις από την Τουρκία δεν είναι τυχαίες καθώς εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών να κερδηθούν οι εντυπώσεις και να επιδείξει η Τουρκία την αποφασιστικότητα της να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα