Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία – Δυό χωριά χάθηκαν (upd + video)

08:18 24/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία με πολλούς εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 4.36 (ώρα Ελλάδος) ξημερώματα Τετάρτης την κεντρική περιοχή της χώρας. Από εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε σε απευθείας σύνδεση τη RAI.

Ο αριθμος των νεκρών είναι έως τώρα πάνω από 10 ενώ εκφράζονται φόβοι οτι θα ειναι μεγαλύτερος. Ο σεισμός έγινε αισθητός από το βορρά μέχρι το νότο της Ιταλίας, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Οι πρώτοι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν, αφορούσαν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στην περιοχή Πεσκάρα ντελ Τρόντο. Άλλο ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του στο χωριό Ακούμουλι, ενώ στο ίδιο χωριό ο δήμαρχος δηλώνει ότι μια οικογένεια 4 ατόμων είναι εγκλωβισμένη κάτω απο τα ερείπια χωρίς να δίνει κανένα σημείο ζωής.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο χωριό Αματρίτσε, όπου ο δήμαρχος μίλησε για ισοπεδωμένο χωριό και κάνει λόγο για ανθρώπους εγκλωβισμένους στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένοι τουρίστες σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα