Τόσα μαζεμένα λάθη ποτέ

ΑΕΛ
Επιβάλλεται διόρθωση των λαθών από τους «κίτρινους» ενόψει της συνέχειας

Πλήρωσε και μάλιστα ακριβά τα λάθη της η ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Και, όταν παίζεις με μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ, είναι λογικό πως δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις την ήττα. Και αυτό έπαθε προχθές η ομάδα της Λεμεσού. Βρέθηκε σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα να χάσει ένα σημαντικό παιγνίδι.

Σε έναν αγώνα που δεν δέχθηκε μεγάλη

πίεση από τον αντίπαλό της, που έδειχνε να τον ελέγχει μέχρι το μισάωρο, έχασε και μάλιστα με καθαρό σκορ. Η άστοχη έξοδος του Ρόμο στο πρώτο γκολ και το λάθος του Λαφράνς στο δεύτερο οδήγησαν τη λεμεσιανή ομάδα στην ήττα. Τόσα μαζεμένα λάθη σε έναν αγώνα δεν τα έκανε ξανά η ομάδα της ΑΕΛ. Και η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη, αφού έγιναν από την καλή της γραμμή, που θα αποτελούσε το «κλειδί» για θετικό αποτέλεσμα.

Επιθετικά η ΑΕΛ φάνηκε μόνο στην επανάληψη, όταν μπήκε στο παιγνίδι ο Γεωργιάδης. Ο Ελλαδίτης ήταν ο δημιουργός των καλών προϋποθέσεων που είχαν οι «κίτρινοι» για να φθάσουν στην ισοφάριση. Και εκεί που πήγε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ ήρθε το δεύτερο γκολ, που τελείωσε τον αγώνα.

Πίσω από τον καλό του εαυτό ο Πίτι, δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων από τον άξονα και όταν ο ξανθομάλλης άσος δεν είναι στα καλά του έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη η λεμεσιανή ομάδα.

Η μετατόπιση του Σοάρες στην άμυνα στέρησε από τη λεμεσιανή ομάδα τον... πνεύμονά της στη μεσαία γραμμή. Ο αρχηγός του Πράσινου Ακρωτηρίου δεν ήταν άσχημος αμυντικά, όμως φάνηκε η απουσία του από το κέντρο. Ο Σαβανέ που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και έτσι μοιραία έμεινε μόνος ο αρχηγός Νικολάου να προσπαθεί ανασταλτικά για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Πιθανότατα ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας για το επόμενο ντέρμπι που είναι με την Ομόνοια και πάλι στο ΓΣΠ να σκεφτεί κάτι άλλο για να αντικαταστήσει τον Τζούνιορ, αν τελικά δεν αγωνισθεί.

Αμφίβολος ο Ρόμο
Διάσειση υπέστη ο Ράφα Ρόμο στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στη φάση που υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντε Καμάργκο. Ο Βενεζουελάνος κίπερ κτύπησε στο κεφάλι και τη νύχτα διακομίστηκε στην Πολυκλινική «Υγεία», όπου διανυκτέρευσε και πλέον είναι αμφίβολος για το ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Χθες πέρασε από MRI για να διαπιστωθεί η κατάστασή του και οι γιατροί τού συνέστησαν να απέχει από τις προπονήσεις για 2-3 ημέρες.

Ο αγώνας του Σαββάτου με την Ομόνοια είναι πλέον ακόμα πιο σημαντικός, αφού η ΑΕΛ χρειάζεται τη νίκη για να κρατηθεί στον βασικό της στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Μοναδικός αμφίβολος ο Ρόμο, ενώ μάλλον εκτός θα είναι και πάλι ο Τζούνιορ. Οι «κίτρινοι» έχουν τρεις ημέρες να ανασυνταχθούν και να παρουσιαστούν βελτιωμένοι για να διεκδικήσουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει σε τροχιά στόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα