Πιο κοντά στο τέλος της Yahoo

Η Verizon Communications ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι 4,48 δισ. δολαρίων, περίπου κατά 350 εκ. δολάρια λιγότερα σε σχέση με την αρχική τιμή. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναμένουν η συμφωνία να κλείσει το δεύτερο τετράμηνο.

Η συμφωνία θα συνδυάζει τις υπηρεσίες της Yahoo, όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων, με τα διαφημιστικά

τεχνολογικά εργαλεία της μονάδας της Verizon AOL.

Η Verizon προσπαθούσε να πείσει τη Yahoo να τροποποιήσει τους όρους της συμφωνίας προκειμένου να αποτυπώνεται ο οικονομικός αντίκτυπος από δύο κυβερνοεπιθέσεις. Το κλείσιμο της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε αρχικά τον Ιούλιο, καθυστέρησε καθώς οι δύο εταιρείες αποτιμούσαν τον οικονομικό αντίκτυπο από τις παραβιάσεις ασφαλείας που αποκάλυψε πέρυσι η Yahoo.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Yahoo ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαν παραβιαστεί οι προσωπικοί λογαριασμοί τουλάχιστον 500 εκ. χρηστών. Τον προηγούμενο μήνα η Yahoo ανακοίνωσε ότι η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τετράμηνο του 2017 και όχι το πρώτο τετράμηνο, στην προσπάθειά της να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των παραβιάσεων στα συστήματα ασφαλείας της. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίζα Μάιερ πιεζόταν ασφυκτικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ταυτόχρονα, η εξαγορά σηματοδοτεί το τέλος της Yahoo ως εταιρείας, καθώς τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που έμειναν στη διάθεσή της είναι το 35,5% των μετοχών της Yahoo Japan και το 15% των μετοχών της Alibaba.

H Yahoo δημιουργήθηκε το 1994 από τους απόφοιτους του Stanford Jerry Yang και David Filo. Στα πρώτα της χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για το Διαδίκτυο, καθώς οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακού ευρετηρίου και φόρουμ που παρείχε αποτελούσαν για πάρα πολλούς χρήστες την πρώτη τους επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα