Τον λύτρωσε ο Καρέλης

Ο Νίκος Καρέλης σκόραρε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0.

Το ρομβοειδές 4-4-2 επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι για το ματς στην έδρα της Βέροιας, έχοντας στην επίθεση τους Καρέλη και Πέτριτς, ελλείψει του τραυματία Μπεργκ. Από την άλλη o Γιώργος Γεωργιάδης έμεινε πιστός στο 4-2-3-1, με αμυντικούς προσανατολισμούς και τον Κόλα ως αιχμή του δόρατος.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι την αναμέτρηση,

προσπαθώντας να απειλήσουν από τα άκρα και με τους γρήγορους Γιουσούφ και Ναζλίδη. Αν και το ματς είχε ρυθμό, οι φάσεις έβγαιναν με δυσκολία. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 38'. Από λάθος γύρισμα του Ναζλίδη, ο Πέτριτς έκλεψε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Λόπεθ, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Πέτριτς έχασε νέα καλή ευκαιρία. Ο Κροάτης έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Βέροιας να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα, από κακή συνεννόηση του Εντζεγκέλε με τον Γιαννούλη, ο Πέτριτς πήρε την μπάλα, έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη, αλλά αυτός έχασε το βήμα, έκανε κακό πλασέ και ο Λόπεθ απέκρουσε. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και να "χαλάσει" το παιχνίδι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα έμενε μέχρι τέλους, ο Καρέλης φώναξε "παρών". Στο 86ο λεπτό ο Πράνιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Σάντσεθ έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λόπεθ απέκρουσε. Σε δεύτερο χρόνο όμως ο Καρέλης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ του νεαρού επιθετικού του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που έδωσε και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Στραματσόνι στην έδρα της Βέροιας.

Οι συνθέσεις

Βέροια: Λόπεζ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ (88' Καϊκούτ), Άρτσε, Μαγέφσκι, Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60' Μπατιόν)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Μαρινάκης, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (76' Ατζαγκούν), Εσιέν, Καρέλης, Πέτριτς (64' Κλωναρίδης)

Keywords
Τυχαία Θέματα