Σοβαρά ερωτήματα για την κυπριακή λίστα Λαγκάρντ

Έντονο προβληματισμό και σοβαρά ερωτήματα δημιουργούν τα όσα αποκαλύπτει για την κυπριακή λίστα Λαγκάρντ ο Ερβέ Φαλτσιανί σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Σημερινή.

Τα ερωτήματα και οι αποκαλύψεις

Η σημαντικότερη αποκάλυψη του Φαλτσιανί είναι ότι τα δεδομένα που βρίσκονται στα χέρια των κυπριακών Αρχών για σκοπούς διερεύνηση περιπτώσεων φοροδιαφυγής, είναι ελλιπή. Αυτό είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά και μάλιστα από χείλη του δημιουργού των λιστών-Λαγκάρντ.Το ερώτημα είναι αν οι κυπριακές αρχές γνώριζαν πως έχουμε μόνον το 1/3 περίπου των
ονομάτων που αφορούν την Κύπρο. Αν δεν είχαν αυτήν την πληροφόρηση, τότε οι αρμόδιοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν τις ενέργειες που θα κάνουν, τώρα που την έχουν.Από την άλλη, αν γνωρίζουν πως δεν έχουν όλα τα ονόματα, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν ενημέρωσαν την κοινή γνώμη.Αυτά είναι τα κυριότερα ερωτήματα για τα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, όμως παράλληλα θα πρέπει να γίνουν οι ενέργειες που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα μείνει κανένας φοροφυγάς στο απυρόβλητο.

Αντιδράσεις

Σε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει πως οι αναφορές Φαλτσιανί ότι η κυπριακή λίστα είναι ελλιπής σε συνδυασμό με το γεγονός πως κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, αυξάνει τις ανησυχίες της για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει την πραγματική βούληση να ελέγξει πλήρως και σε βάθος όλα τα στοιχεία.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί Φαλτσιανί θα πρέπει να τύχουν εμπεριστατωμένης ανάλυσης από τις διωκτικές αρχές. Το κόμμα καλεί τη Γενική Εισαγγελία να ακολουθήσει την πρακτική των ελληνικών διωκτικών Αρχών που ζήτησαν και πήραν κατάθεση από τον 43χρονο στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα