Πρώτη νίκη για Παναθηναϊκό με Στραματσιόνι στον πάγκο και «διπλό» μες στη Βέροια

Περιθώρια για νέα απώλεια, μετά τη «ροπαλιά» στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή, δεν υπήρχαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος «απέδρασε» με 0-1 από τη Βέροια με γκολ στο 86’ του εορτάζοντα Νίκου

Καρέλη.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ελάχιστες φάσεις για τις δυο ομάδες και με την Βέροια να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κάποιες σέντρες να απειλήσουν αλλά ο Στιλ καθάριζε εύκολα κάθε μπαλιά πριν γίνει απειλητική για την εστία του.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με τρίτη διαφορετική ενδεκάδα στα τρία ματς του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι όμως άνηκε στο τριφύλλι όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Εσιέν πήρε την καρφωτή κεφαλιά η οποία όμως δεν ανησύχησε καθόλου τον Λόπεζ.

Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του, κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, είχε σωστή κυκλοφορία και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία της Βέροιας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε από το λάθος γύρισμα του Ναζλίδη με τον Πέτριτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά. Ο Κροάτης πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ με το αριστερό ήταν αδύναμο και πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόπεζ.

Η Βέροια που ουσιαστικά δεν είχε τελική στο πρώτο ημίχρονο απείλησε για πρώτη φορά στο 41′ όταν η μπάλα έφτασε στον Άρτσε έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο δυνατό με αποτέλεσμα ο Στιλ να μπλοκάρει εύκολα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με μεγαλύτερη ενέργεια και έψαξε από την αρχή το γκολ. Οι πράσινοι μάλιστα έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ σε διάστημα πέντε λεπτών.

Αρχικά στο 47′ ο Μαρινάκης έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά με τον Πέτριτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Λόπεζ να αποκρούει ασθενώς προς τα αριστερά. Ο Πράνιτς ακολούθησε την φάση και προσπάθησε να πλασάρει με το αριστερό αλλά πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας που κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο 52′ ο Ζέκα πίεσε στο αριστερό άκρο της άμυνας της Βέροιας με αποτέλεσμα να γίνει η λάθος πάσα και τον Πέτριτς να κόβει την μπάλα έξω από την περιοχή. Ο Κροάτης περίμενε την κίνηση του Καρέλη, του πέρασε την μπάλα με τον Έλληνα διεθνή να μην σουτάρει απευθείας στο τετ α τετ με τον Λόπεζ αλλά να κάνει πρώτα ένα κοντρόλ και μετά να πλασάρει με τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει και πάλι.

Η πρώτη καλή στιγμή της Βέροιας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59′ της αναμέτρησης με τον Μαγέφσκι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι με τον Εσιέν στο 66′ όταν ο Γκανέζος έκλεψε μια παράλληλη μπαλιά δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της Βέροιας και έκανε ένα μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο Νίκος Καρέλης στο 86′ να σκοράρει και να κεράσει τους συμπαίκτες του! Στις καθυστερήσεις έγινε μια αμφισβητούμενη φάση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι του Τελάντερ!

ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοιτς, Γιαννούλης, Ιμπραϊμ (88′ Καϊκούτ), “Αρτσε, Μαγέφσκι (83′ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60′ Μπατιόν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Σάντσεθ, Νάνο, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ (76′ Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64′ Κλωναρίδης).

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα