Διπλό για Λεβαδειακό

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Λεβαδειακός έφυγε με το διπλό (0-1) από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μίνγκας πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Το 4-4-2 επέλεξε ο Γιάννης Πετράκης για το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ ο Άκης Μάντζιος "γέμισε" το κέντρο του και άφησε μόνο του μπροστά τον Βαγγέλη Μάντζιο. Αργός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τους Βοιωτούς να περιορίζονται σε έναν πιο παθητικό ρόλο.

Η

πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 20' με τον Μανιά να σουτάρει και τον Τσιντώτα να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τσουκαλά με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να είναι σε ετοιμότητα. Τα σουτ των παικτών του ΠΑΣ συνεχίστηκαν, όμως και στο 33ο λεπτό ο Μανιάς είδε τον Τσιντώτα να του λέει "όχι". Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν... απαρατήρητοι στο πρώτο μέρος, χωρίς να ανησυχήσουν τον Βελλίδη.

Με την ίδια ορμή μπήκε ο ΠΑΣ και στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως στο 67ο λεπτό ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μάντζιος κουβάλησε τη μπάλα, έκανε το σουτ και ο Βελλίδης απέκρουσε. Όμως στο ριμπάουντ ο Μίνγκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαπαλίδης είδε την άμυνα των Βοιωτών να διώχνει το σουτ του πάνω στην γραμμή. Ο Μάντζιος θα μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς στο 73' όμως σπατάλησε το τετ-α-τετ με τον Βελλίδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες χάθηκε στο 87ο λεπτό. Ο Μανιάς βρέθηκε μόνος του μπροστά από τον κίπερ του Λεβαδειακού, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπου εκεί στην ουσία τελείωσε και το παιχνίδι. Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να φεύγει από τα Ιωάννινα με ένα πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές της.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ακόστα (81' Φερφελής), Καρανίκας, Ίλιτς, Γαρουφαλιάς (71' Σαπαλίδης), Γιάκος (57' Λίλα), Μανιάς, Μπέριος

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Ουόν, Νικολάου, Μουλόπουλος, Μίνγκας (90+2' Τόπι), Μάντζιος, Μανωλάς, Μαχαίρας (76' Μάνγκας), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (78' Καψάσκης)

Keywords
Τυχαία Θέματα