Το σερί θα περάσει (και) από την άμυνα

ΟΜΟΝΟΙΑ
Έγινε και γίνεται πολύς λόγος για την άμυνα της Ομόνοιας και γενικότερα για την ανασταλτική της λειτουργία. Είναι ένα θέμα που «βασανίζει» την ομάδα του Κάρβερ από τις αρχές της σεζόν, χωρίς ουσιαστικά να προκύψει… γιατρειά. Είναι άξιο αναφοράς ότι οι «πράσινοι», σε σύνολο 21 αγώνων, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόλις για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, στο τελευταίο τους παιχνίδι με αντίπαλο τη Ν. Σαλαμίνα.

Και για μια ομάδα που θέτει υψηλούς στόχους, το να δέχεται γκολ στα 17 από τα 21 της παιχνίδια είναι…

σχεδόν καταστροφικό. Τα προηγούμενα τρία παιχνίδια που δεν δέχθηκε γκολ ήταν με την Ανόρθωση (8η αγωνιστική), την ΑΕΖ (10η αγωνιστική) και την Καρμιώτισσα (18η αγωνιστική).

Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων αυτών αγώνων ότι η Ομόνοια κέρδισε. Συνεπώς, από τη στιγμή που το «τριφύλλι» επιθετικά τα πάει εξαιρετικά και σκοράρει με ευκολία, ως συνεπακόλουθο, κρατώντας το «μηδέν» πίσω, αυτομάτως αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές της να φτάσει στη νίκη.

Με το βλέμμα στο «3x3»
Προφανώς και η άμυνά της θα αποτελέσει το «κλειδί» και στα επόμενα παιχνίδια. Μετά τις αποτυχίες με Απόλλωνα και Ανόρθωση είχε τεθεί ο στόχος του «3x3» στους αγώνες με Σαλαμίνα, Άρη και ΑΕΖ και, αφού έγινε η αρχή, πλέον η προσοχή στρέφεται αρχικά στην κυριακάτικη έξοδο στο «Τσίρειο».

Είναι ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να κερδίσει η Ομόνοια καθώς, όπως εξελίσσονται τα βαθμολογικά δεδομένα, είναι υποχρεωμένη κατά κάποιο τρόπο να παίζει κάθε εβδομάδα με την πλάτη στον τοίχο.

Κόντρα στη Σαλαμίνα οι παίχτες του Κάρβερ παρουσιάστηκαν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και εναπόκειται στους ίδιους να παραμείνουν στο ίδιο τέμπο και να συνεχίσουν νικηφόρα.

Το σύστημα (4-2-3-1) με τους δύο καθαρά ανασταλτικούς χαφ δίνει καλύτερη ισορροπία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και αυτό φάνηκε κόντρα στη Σαλαμίνα και, εν μέρει, κόντρα στην Ανόρθωση (αν λάβουμε ως δεδομένο ότι τα γκολ που δέχθηκε προήλθαν από στατικές φάσεις).

Επιπλέον, στα άκρα δίνεται χώρος δράσης στον Χριστοφή, καθιστώντας παράλληλα και πιο επικίνδυνους τους Σέρινταν και Ντάρμπισαϊαρ.

Ενισχυμένη με Άρνασον
Στην προσπάθεια της αμυντικής βελτίωσης και θωράκισης του πεδίου μπροστά από την εστία της, η Ομόνοια θα είναι ενισχυμένη με το νέο της απόκτημα, τον Ισλανδό Άρνασον. Ο ποδοσφαιριστής εγγράφηκε στα μητρώα της ΚΟΠ και έχει τεθεί άμεσα στη διάθεση του Κάρβερ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη. Πιστεύεται ότι με την εμπειρία και την ποιότητά του θα δέσει αρμονικά με τον Βύντρα.

Επιπλέον, αναμένεται να επιστρέψει ο Σοϊλέδης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας για τη δύσκολη έξοδο στη Λεμεσό. Στα θετικά και η επιστροφή του Κατελάρη από τιμωρία, ενώ πιο έτοιμοι θα είναι και οι Μπρέβελντ και Αζίζ, οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις στον χώρο του κέντρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα