Στα όρια… της γραφικότητας

Σάλος από βίντεο που δείχνει την έντονη συζήτηση γνωστού «Youtuber» με δυο αστυνομικούς
Για περισσότερο από 11 λεπτά, ο νεαρός Εύρος Δημητρίου προσπαθούσε να προκαλέσει το μένος δύο αστυνομικών όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ενώ οδηγούσε

Άλλοι θα γέλασαν και άλλοι, μάλλον, θα θύμωσαν. Το σίγουρο είναι ότι, μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας και όχι μόνο, έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει την έντονη συζήτηση του Εύρου Δημητρίου (γνωστός Youtuber) με δυο αστυνομικούς, οι οποίοι τον ανέκοψαν για έλεγχο.

Μάλιστα

ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε έφερε και χάος στις δηλώσεις που έγιναν χθες από την Αστυνομία, καθώς διαφορετικό ήταν το ύφος της Τροχαίας και διαφορετικό του Αρχηγείου.

Το περιστατικό
Ο «Evros Glijin», όπως είναι το όνομά του στο Youtube, όπως αναφέρει στο επίμαχο βίντεο, βιντεογραφεί τους αστυνομικούς για τη δική του προστασία καθώς, όπως λέει, φοβόταν. Για περισσότερα από 11 λεπτά οι αστυνομικοί ζητούσαν να συνεργαστεί μαζί τους ο Δημητρίου, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τον έλεγχό τους.

Οι δύο αστυνομικοί διαπίστωσαν στον έλεγχο που έκαναν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δημητρίου δεν είχε το πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Μ.Ο.Τ.) και ζητούσαν την άδεια κυκλοφορίας, καθώς και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Περί ποινικής υπόθεσης
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι και ο λόγος που θα του ασκηθεί η ποινική δίωξη, ανέφερε χθες σε ιστοσελίδες o υπεύθυνος της τροχαίας Γιαννάκης Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία προχωρεί σε ποινική υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, για καταγραφή και δημοσίευση του βίντεο και για δημόσια εξύβριση. Όπως πρόσθεσε, η Αστυνομία εκθειάζει τη στάση των συναδέλφων που ήταν ψύχραιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης απάντησε αρνητικά στο κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου πολίτη, τονίζοντας ότι τα μέλη της Αστυνομίας ενήργησαν κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί η Τροχαία.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως «η θέση της Αστυνομίας είναι ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός σε ό,τι αφορά το βίντεο που αναρτήθηκε από πολίτη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο καταγράφει τη συνομιλία του με μέλη της Αστυνομίας που τον ανέκοψαν για έλεγχο».

Είπε, τέλος, ότι όσοι έχουν δει το βίντεο μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και πως το όλο θέμα δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αστυνομία εξετάζουν αν προκύπτουν αδικήματα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, σύμφωνα με τον περί προσωπικών δεδομένων Νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα